Martinović (SNS): Srbija o Kosovu mora voditi mudru politiku, bez emocija

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martinović (SNS): Srbija o Kosovu mora voditi mudru politiku, bez emocija

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović je danas izjavio da Srbija u vezi s Kosovom mora da vodi "mudru politiku bez emocija" kako bi se sačuvali tamošnji Srbi i održala politička veza sa Srbijom.

"Položaj Srbije po pitanju Kosova je težak kao nikada pre, zato nam je potreba racionalna, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << realna i mudra politika", kazao je Martinović novinarima u Skupštini Srbije i dodao da će svako ko bude pročitao izveštaj o Kosovu, moći da vidi šta je Srbija učinila proteklih godina za tamošnje Srbe.

Martinović je kazao da oni koji su zamerali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što ne govori javno o Kosovu, sada ne žele da prisustvuju sednici parlamenta o tome.

"Žao mi je što danas nećemo čuti ideje Đilasa, Tadića i Jeremića šta to treba učiniti da se reši pitanje Kosova. To su ljudi koji su, dok su bili na vlasti od 2000. do 2012. godine, učinili mnogo lošeg za Srbe", ocenio je šef poslanika SNS.

Martinović je ocenio da su "dosovske vlasti" odgovorne za postojanje argumenata za nezavisnost Kosova na koje se pozivaju premijer i predsednik Kosova, Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

"Oni su 2000. godine tražili prijem Srbije kao nove države u UN, a ne kao naslednice pređašnjih. To je glavni argument Albanaca da se Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 odnosi na državu od pre 2000. godine, a ne na Srbiju", kazao je Martinović.

Podsetio je da je poslao zahtev predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković da se udvostruči vreme za današnju raspravu, te će, kako je rekao, "biti dovoljno vremena da svi poslanici postave pitanje i da se uključe u debatu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.