Lazar Gojković, nosilac liste SNS u Valjevu: Ovaj grad će postati lider RAZVOJA ZEMLJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 19:53

Lazar Gojković, nosilac liste SNS u Valjevu: Ovaj grad će postati lider RAZVOJA ZEMLJE

Ovaj bivši sportista kaže da planira da ostane da živi sa porodicom u razvijenom i naprednom Valjevu.

- U životu sam optimista, uvek verujem u pobedu. Verujem da će moji sugrađani prepoznati u meni čoveka koji hoće i može da unapredi ovaj grad - kaže Lazar Gojković, nosilac liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" i kandidat za gradonačelnika Valjeva.

- Poraz za mene nikada nije bio opcija, ni kada govorimo o sportu, ni kada govorimo o politici. Za mene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je zato logičan izbor bio da podržim politiku SNS i predsednika Vučića, koji su u proteklih osam godina pokazali da je moguća jedna nova Srbija, Srbija koja nije samo najbolja u košarci, odbojci, vaterpolu, nego je lider i u ekonomiji, kulturi, tehnologiji...

Prvi ste na listi SNS za Valjevo. Niste član stranke. Kako je došlo do toga da se politički aktivirate?

- Tačno je, nisam član SNS, ali smatram da su politika koju vodi Aleksandar Vučić i energija kojom zrači i koju ulaže za dobrobit Srbije ono što moramo podržati. Odlučio sam da sledim njegov primer i da uz pomoć koju nam kao gradu nudi, Valjevo zasluženo nosi mesto koje mu pripada i koje zaslužuje - lidersko u zapadnoj Srbiji. Pozivamo sve građane da 21. juna glasaju za listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu", na svim nivoima, jer samo tako se omogućava stabilnost vlasti, državne i na lokalu, i nastavak ekonomskog, kulturnog i tehnološkog preporoda Srbije.

Kako su vas saradnici dočekali?

- Imajući u vidu da sam nestranačka ličnost, veoma sam zadovoljan reakcijom svojih saradnika. Svi radimo složno i jedinstveno jer imamo isti cilj. Zato ćemo i u narednom periodu koračati istim putem i to isključivo u interesu naših sugrađana i naše dece. Imamo zajednički zadatak, a to je da od našeg Valjeva napravimo još bolje mesto za život.

Ko je najveći konkurent vašoj listi u Valjevu?

- Mislim da lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" u Valjevu, ali i u Srbiji, nema konkurenciju. Energija i snaga, odlučnost i solidarnost, dobro rukovođenje i mudrost pregovaranja, odlike su našeg predsednika koji Srbiju vodi napred, a na nama je da od njega učimo i da ga sledimo. Ovakve kvalitete poseduju samo Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić. Rezultati koji su postignuti u proteklih osam godina, otkad oni vode Srbiju, istorijski su, i zato svi mi moramo biti odgovorni i 21. juna obezbediti ubedljivu pobedu na svim nivoima, kako bi se stekli svi uslovi da se preporod Srbije nastavi i obezbedi se bolji život za one koji će živeti u Srbiji posle nas - našu decu.

Ukoliko dođete na čelo grada, šta će biti vaši prvi koraci?

- Planovi za Valjevo su veoma ambiciozni, ali realni. Pomoć republike nas čeka i sva vrata će nam biti otvorena kad je reč o investicijama. To ćemo maksimalno iskoristiti i rezultati će biti vidljivi brzo. Ono što bih izdvojio kao prioritet je konačno sređivanje industrijske zone i dovođenje ozbiljnih investitora, čime najpre rešavamo problem nezaposlenosti. Radovi bi trebalo da počnu već u julu.

Kakve su vaše političke ambicije? Da li je to samo lokalna politika ili ćete jednog dana konkurisati za neko mesto u republičkom parlamentu ili vladi?

- Moj izbor je Valjevo. Ovde sam rođen, ovde živim. To i jeste razlog mog angažovanja u životu grada - želja da u naredne četiri godine na velika vratimo Valjevo na ekonomsku, turističku i kulturnu mapu Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.