Koškanje aktivista SNS i SzS na promociji Vesićeve knjige o Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koškanje aktivista SNS i SzS na promociji Vesićeve knjige o Beogradu

Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza za Srbiju (SzS) prvo su se verbalno sukobili, a potom je došlo i do koškanja ispred galerije "Progres" u Beogradu, u kojoj se održavala promocija knjige zamenika gradonačelnika Goran Vesić "Knjiga o Beogradu".

Kako je javio reporter agencije Beta, do incidenta je došlo kada su aktivisti SNS-a pokušali da uruče Vesićevu knjigu funkcionerima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Stranke slobode i pravde, Marku Bastaću i Borku Stefanoviću.

Na ulaznim vratima galerije Progres stali su aktivisti SNS-a, dok su aktivisti SzS-a bili pored njih, noseći transparente protiv Vesića.

Ispred te galerije bio je Simo Spasić, predsednik Udruženja ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji, koji je vređao pripadnike opozicionog SzS-a.

Dok su aktivisti SzS-a uzvikivali "Vesiću, lopove", pripadnici SNS-a su uzvraćali sa "Đilasu, lopove". Usledilo je koškanje omladinaca dve stranke, ali se situacija brzo smirila.

Po navodima reportera Bete, ispred galerije nema uniformisanih policajaca ali su prisutni pripadnici MUP-a u civilu.

Ministra za rad i socijalnu politiku Zorana Đorđevića izviždali su aktivisti SzS kada je ulazio na predstavljanje Vesićeve knjige. Promociji Vesićeve knjige, između ostalih, prisustvovali su pevačica Leontina i glumci, Svetislav Goncić i Branko Milićević-Kockica.

Obezbeđenje izvelo Vesića posle promocije knjige, okupljeni jurili za njima

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u pratnji obezbeđenja izašao je iz galerije Progres, u kojoj se održavala promocija njegove knjige o Beogradu, dok su okupljeni zviždali i uzvikivali "Vesiću, lopove", a potom i pojurili za njima po Knez Mihailovoj ulici.

Kako javlja Beta, tokom uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbeđenja i aktivista Saveza za Srbiju, delovalo je da je neko odgurno i zamenika gradonačelnika a potom su opozicioni aktivisti trčali za Vesićem od izlaza galerije u pravcu Zmaj Jovine ulice.

Oni su uvredama dočekali goste promocije, među kojima i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića, a jedna od aktivistkinja SzS pokušala je telom da zaustavi vozilo u kom se Vesić nalazio a koje se velikom brzinom uputilo na Narodnom pozorištu.

Vesic izasao!!! Narod ga juri, slede jos dva tvitA pic.twitter.com/GowAR4nMmj
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

MUP: Čak 13 osoba prijavilo da je NAPADNUTO ispred "Progresa"

Izvor: Blic, 15.Okt.2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova za grad Beograd saopštilo je danas da se policiji obratilo 13 osoba, zbog sinoćnjeg incidenta u galeriji "Progres", kada je došlo do koškanja između pristalica SNS i SZS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.