Konstituisana Skupština Srbije - potvrđeni mandati, poslanici položili zakletvu

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2020, 12:01

Konstituisana Skupština Srbije - potvrđeni mandati, poslanici položili zakletvu

U Skupštini Srbije su potvrđeni mandati novih narodnih poslanika koji su položili zakletvu, čime je zvanično konstituisan novi saziv parlamenta.
Ispred verifikacione komisije, poslanik SNS Aleksandar Marković je rekao da je ta komisija utvrdila da mandati svih 250 poslanika treba da budu potvrđeni i poželeo im puno uspeha u radu. Poslanici su nakon toga položili zakletvu koja glasi: "Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!". Poslanici su potpisali zakletve i predali ih sekretaru Srđanu Smiljaniću. Predsedavajuća Smilja Tišma je pozvala poslanike da obrazuju poslaničke grupe. Skupština je za danas završila rad, a o nastavku sednice poslanici će, kako je rekla Tišma, biti blagovremeno obavešteni. Na dvenom redu sednice je i izbor novog skupštinskog rukovodstva, predsednika, potpredsednika, imenovanje sekretara i izbor radnih tela, a o tome će poslanici raspravljati narednih dana. Predsedavajuća Smilja Tišma je pozvala poslanike da obrazuju poslaničke grupe. Ona je rekla da će o nastavljku zasedanja poslanici biti obevešteni, a da je verifikacijom mandata završen današnji rad.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Jug dobio više poslanika u Narodnoj skupštini, ali Niš manje - male šanse da južnjaci dobiju ministarsku fotelju

Izvor: JužneVesti.com, 03.Avg.2020

Poslanici su položili zakletvu i time je konstituisana nova-stara Narodna skupština, ponovo sa Srpskom naprednom strankom u glavnoj ulozi. Dobra vest za građane juga Srbije je što će imati više poslanika nego ranije, njih 27 u novom sazivu, kaže Milan Babić iz Proaktiva i platforme Moj poslanik,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.