Ko je zaista pobedio na Vračaru i Starom gradu?

Izvor: Press, 07.Maj.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je zaista pobedio na Vračaru i Starom gradu?

SNS iako nije osvojila najviše mandata na izborima na beogradskoj opštini Vračar, udvostručila je broj glasova u odnosu na prethodne izbore iz 2012. godine.
Foto:B92.net
Demokratska stranka sa najviše osvojenih mandata izgubila je 9.000 glasova od prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izbora, prenosi današnji Blic.
List prenosi da je SNS na izborima 24. aprila ostvario na Vračaru gotovo jednak broj glasova na lokalnom i republičkom nivou i da je taj rezultat, u odnosu na izbore 2012. godine, gotovo udvostručen.
Najviše mandata na Vračaru osvojila je koalicija okupljena oko DS-a, ukupno 17 mesta, dok je SNS osvojio jedan mandat manje. 

Pokret Dosta je bilo osvojio je 14 odsto glasova na toj opštini. 

U centralnoj beogradskoj opštini Stari grad, SNS je na nedavnim izborima takođe zabeležio rast broja glasova, ali njegova lista zaostaje šest mandata za DS-om, što DS čini uverljivim pobednikom, konstatuje Blic. 

Na Novom Beogradu, trećoj opštini od ukupno 17 u Beogradu u kojima SNS nije osvojio najviše glasova, ubedljivu nadmoć ostvarila je lista koju je predvodio dosadašnji predsednik opštine Aleksandar Šapić.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.