Kandidat za odbornika SPS-a na Paliluli prešao u SNS

Izvor: NiskeVesti.rs, 20.Apr.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidat za odbornika SPS-a na Paliluli prešao u SNS

Miljan Manić, dugogodišnji član SPS-a, i kandidat ove stranke za odbornika u gradskoj opštini Palilula, napustio je socijaliste i prešao u Srpsku naprednu stranku. Kako kaže, razlozi su to što u SPS-u vlada nepotizam, nagomilavaju se plaćene funkcije, a na listama su ljudi koji nisu članovi partije.

“Strašno je šta se dešava u stranci. Otac dovodi na svoje mesto sina, kao da je to njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << lično vlasništvo. Miloš Stojković Manča sa kojim sam dugo sarađivao i radio u prošloj kampanji je napustio SPS, a ja sam se držao do pre neki dan”, rekao je Manić Niškim Vestima.
Kod naprednjaka je prešao jer smtra da su se oni približili narodu i sada su umerena levica, dok su socijalisti krenuli desno.
SNS je ono što je SPS nekada bio i zato sam izabrao tu političku opciju”, dodaje.
Iako je do pre 4 godine bio na čelu niške omladine SPS, član predsedništva socijalista Mile Ilić kaže da nije čuo za Manića.
“Ne znam ko je to. U ovom trenutku ne mogu da se setim. Juče smo bili u Paliluli i tamo ima mnogo ljudi. Ali svako ima pravo da istupi iz stranke i priključi se drugoj“, rekao je Ilić.
Srđan Vasković, prvi na listi SPS-a za opštinu Palilula, kaže da on nije ni želeo Manića na listi za odbornike.
“Na listi koju sam predložio Radnoj grupi nije ni bio Miljan Manić, ali sam ga, zbog pritisaka, stavio na listu poslednjeg. Ima mnogo boljih kandidata i po obrazovanju i aktivnostima. On je dokazao da je zaslužio poslednje mesto, a prelaskom u SNS pokazao je i kakav je čovek”, rekao je Vasković.
Kako ističe, Manića nisu cenili ni drugi članovi partije.
“Čovek koji ima master istorije i takođe je na listi za odbornika Palililule mi je rerkao da se nada da nećemo osvojiti apsolutnu vlast u opštini, kako Manić ne bi bio u odborničkoj grupi”, dodaje.
Iako je promenio stranku, Manić ostaje na listi odbornika SPS-a za Palilulu. Opštinska izborna komisija je proglasila listu, a u SPS-u smatraju da će se Manić vratiti u stranku ukoliko osvoje apsolutnu većinu i on kao poslednji na listi uđe u odborničku grupu.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.