Kampanju protiv Trifunovića vode i naprednjaci u Skupštini

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2018, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanju protiv Trifunovića vode i naprednjaci u Skupštini

Tokom rasprave u Skupštini Srbije ponovo se povela polemika o privatnim humanitarnim fondacijama za prikupljanje novca za lečenje dece u inostranstvu.

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić optužio je osnivača humanitarne fondacije "Podrži život", glumca Sergeja Trifunoviću da je iznos od 15 miliona dinara koje su građani donirali toj fondaciji za lečenje bolesne dece uložio u slovenački privatni fond "Ilirika", a potom transakcijom vratio samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 10 miliona dinara, dok je pet miliona dinara "negde isparilo".

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije - Nova Srbija rekao je da su privatni fondovi za prikupljanje sredstava za lečenje dece u inostranstvu pozitivna stvar i da je super što postoji i državni fond za istu namenu, ali da je loše dezavuisanje i tabloidno tretiranje privatnih fondova koji su godinama unazad uspešno slali na lečenje decu u inostranstvo.

"Zašto dezavuisati privatne fondove? Ako je bilo zloupotreba, postoje organi koji će time da se bave. Implementacija državnog fonda je išla paralelno sa dezavuisanjem privatnih fondova, a treba da rade zajedno", kazao je Vukadinović.

On je rekao da ne treba praviti rat sa privatnim i državnim fodnovima, jer je godinama unazad mnogo dece otišlo na lečenje zahvaljujući privatnim fondovima. "Neko veruje Trifunoviću, neko (Aleksandru) Šapiću. Zašto od toga praviti rat? Svaka zloupotreba treba da bude ispitana, a ne tabloidno tretirana, jer će imati za rezultat smanjenje doniranja novca, a godinama unazad mnogo je dece otišlo na lečenje u inostranstvo", kazao je Vukadinović.

Podsetimo, višednevna kampanja tabloida Srpski telegraf protiv glumca Sergeja Trifunovića i njegove humanitarne fondacije "Podrži život“ rezultirala je krivičnom prijavom za prevaru koju je protiv glumca podneo Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost.

Iza tužbe stoji nevladina organizacija na čijem čelu je čovek Vlade Srbije – Mario Spasić. Njega je Vlada angažovala kao glavnog koordinatora Radnog tela za borbu protiv korupcije pri Ministarstvu zdravstva, a njegova NVO iz Trstenika (koju mnogi mešaju sa Transparentnost Srbija) poznata je po neosnovanim tužbama protiv kritičara vlasti, uključujući i poverenika Rodoljuba Šabića, objavio je Danas.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.