Joksimović: Bitno je sedeti za stolom sa donosiocima odluka

Izvor: RTS, 16.Maj.2018, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Bitno je sedeti za stolom sa donosiocima odluka

Međunarodni sekretar SNS-a Jadranka Joksimović istakla je da je veoma bitno što je Srbija imala prilike da danas, na Samitu šefova država i vlada Evropske narodne partije, čiji su naprednjaci pridruženi član, iznese svoje stavove i viđenja, te prenela da je vladalo veliko interesovanje svih lidera za susretom sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandrom Vučićem.
"Predsednik Vučić je na zatvorenom delu sastanka izneo pozicije Srbije vezano za regionalne odnose, naša očekivanja na evropskom putu, očekivanja za veće razumevanje legitimnih interesa Srbije u dijalogu Beograda i Prištine. Mislim da je ovo jedan važan dan koji prethodi sutrašnjem Samitu svih zemalja EU, nezavisno od partijske pripadnosti, sa predstavnicima Zapadnog Balkana", rekla je Joksimovićeva novinarima posle sastanka EPP u Sofiji.

Joksimovićeva, koja je i ministarka za evropske integracije, objasnila je da se u Sofiji odvijaju dva važna događaja, od kojih je prvi završen, a to je bio Samit Evropske narodne partije i Zapadnog Balkana, te sutra Samit EU-Zapadni Balkan.
Ukazala je da predsednik Vučić nije u Sofiji samo kao predsednik države, već kao lider SNS-a.
"Mi smo pridružena članica EPP, to je najviši stepen pridruživanja koju stranka iz jedne države koja nije članica EU može da ima. Mi već više od godinu i po učestvujemo ravnopravno na svim sastancima. Ovo je bila izuzetna prilika da predsednik Vučić sa sviim liderima umerenih desnih partija u Evropi razgovara, a među njima su nemačka kancelarka, španski premijer, mađarski premijer, austrijski kancelar, ali i ličnosti iz evropskih institucija kao što su Žan Klod Junker, Johanes Han i Donald Tusk", navela je Joksimovićeva.
Rekla je da su to ljudi koji u ovom trenutku bitno utiču na strukturiranje, odnosno formulisanje evropske politike po raznim temama, pa i Zapadnog Balkana, proširenja, i Srbije, kao i naše pozicije u Evropi i kao zemlje kandidata.
"Zaista je bilo izuzetno veliko interesovanje svih lidera za susret sa predsednikom Vučićem, nekoliko važnih bilaterala je organizovano, a biće ih još tokom večeri. Biti za stolom sa svima koji donose političke odluke u Evropi je od izuzetnog značaja ne samo za našu stranku, već za našu zemlju. To je dodatna platforma lobiranja i komunikacije koju možemo da koristimo ne samo za plasiranje naših ideja i stavova, već da tražimo razumevanje po važnim pitanjima što smo predsednik Vučić i mi kao delegacija iskoristili", poručila je Joksimovićeva.
Ukazala je da je srpska delegacija bila izuzetno tretirana na tom skupu i dodala da je Srbija jedina zemlja u regionu gde je na vlasti stranka iz EPP grupacije.
"Danas je to činjenica da je SNS ta koja ima najstabilniju međunarodnu poziciju, sa utemeljenim i umreženim kontaktima. Članica smo i Međunarodne demokratske unije, koja okuplja stranke desnog centra iz celog sveta", zaključila je Joksimovićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Joksimović: Bitno je sedeti za stolom sa donosiocima odluka

Izvor: Blic, 16.Maj.2018

Međunarodni sekretar SNS Jadranka Joksimović istakla je da je veoma bitno što je Srbija imala prilike da danas, na Samitu šefova država i vlada Evropske narodne partije (EPP), čiji su naprednjaci pridruzeni član, iznese svoje stavove i viđenja, te prenela da je vladalo veliko interesovanje svih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.