Jerkov: Ujedinjenjem opozicije do odlučnijeg odgovora SNS-u

Izvor: RTS, 22.Jun.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Ujedinjenjem opozicije do odlučnijeg odgovora SNS-u

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je da je ujedinjenje opozicije, o kome se intenzivno razgovara, jedan od načina da se snažnije i odlučnije suprotstave onome što Srpska napredna stranka (SNS) radi.
"Jedan vid borbe je borba u Skupštini. Poniženje Skupštine je najmanji problem zbog opozicionih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stranaka, to je mnogo veći problem zbog toga što je ovo jedino telo u kome sede izabrani predstavnici građana", ocenila je Jerkov.

Prema njenim rečima, i van parlamenta, na svim mestima gde su građani ugroženi, "moramo da nađemo način da se suprotstavimo onome što se radi".
Jedan od osnovnih zadataka saveza opozicije je da nađe način da se to dogodi, rekla je Jerkov na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.
Ona je ocenila da vlast ne bira sredstva da se obračuna sa svima koji različito misle, ali je ukazala da se ne obračunava samo sa opozicijom, već i sa građanima.
U proteklom periodu nismo nalazili dobar, dovoljan, zadovoljavajući način da zaštitimo građane od bahatosti, samovolje, tiranije, straha i nasilja koje SNS uvodi u ovu zemlju, rekla je Jerkov.
Poslanica DS-a Gordana Čomić rekla je da bi SNS trebalo da povuče amandmane podnete na Predlog zakona o ratnim memorijalima, zato što su "uvredljivi".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.