Jeremić: Ako izlazite na izbore, najpoštenije je da glasate za Vučića

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2020, 20:05

Jeremić: Ako izlazite na izbore, najpoštenije je da glasate za Vučića

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić pozvao je danas građane Srbije da u nedelju, 21. juna, ne izađu na "lažne izbore", a ako to ipak hoće ili moraju, da glasaju za listu predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, jer je to - "najpoštenije".

"Za koga god glasali 21. juna, daćete podršku vlasti. Zato je najbolje da ne glasate, ako ste slobodni da napravite izbor. No, ako ipak hoćete, ili možda morate na izbore, jer ste naterani ili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ucenjeni, onda je najbolje da glasate za Vučića. Ako radite nešto, radite to do kraja i pošteno", rekao je Jeremić novinarima u Smederevu, gde je razgovarao s građanima, prenela je NS.

Jeremić je naveo da u nedelju neće biti izbori, već "masovni performans" kojim ništa neće biti promenjeno, a NS će se i potom boriti za promene u Srbiji.

"Za nas, kao stranku, to će biti dobar dan, jer će se tada pokazati da u politici nisu svi isti i da je neko spreman da ispuni obećanje koje je dao - a to u Srbiji nije česta pojava. Mi smo obećali da ćemo bojkotovati izbore i to i činimo", rekao je Jeremić.

Jeremić je najavio da će sutra u ime NS s predstavnicima OEBS-a "razgovarati u dvorištu kafane", jer su oni tražili da sastanak bude napolju zbog epidemije korona virusa.

"Rekli su da možemo da se vidimo u bašti. Kada sam pitao zašto u bašti, odgovorili su da su pravila njihovog dolaska da ne ulaze u zatvorene prostore. To znači da je boravak u zatvorenim prostorima u Srbiji rizičan, a to je slučaj sa svim biračkim mestima", rekao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da će oko 9.000 biračkih mesta u nedelju, 21. juna, biti "potencijalna žarišta korona virusa" i da će "građanima na biralištima pre svega biti ugroženo zdravlje".

"Zdravlje je najvažniji razlog zbog kojeg bi tog dana trebalo ostati kod kuće, a potom dolaze i svi politički razlozi", rekao je Jeremić.

Jeremić je danas razgovarao s građanima i na buvljoj pijaci u Smederevskoj Palanci.

"Ljudi su bili neuobičajeno tihi i niko nije odbio naš propagandni materijal. Da sam vlast, bio bih zabrinut", rekao je Jeremić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.