Izvor: Radio 021, 29.Okt.2020, 12:57

Jakšić o Pokrajinskoj vladi: Naprednjaci pokazali nezabeleženu dozu nonšalancije, radikali će biti glas razuma

Poslanik u Skupštini Vojvodine Đurađ Jakšić iz redova Srpske radikalne stranke poručuje da će ova partija biti opozicija vladajućoj koaliciji, dodajući da se protive predloženom sastavu Pokrajinske vlade.

On konstatuje da je na republičkom nivou, u Skupštini Srbije, uspostavljen jednopartijski sistem, ali da će u naredne četiri godine u Skupštini Vojvodine postojati opozicija, koju će činiti četiri poslanika birana na listi "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stranka". Kako kaže, biće spremni da pohvale dobre poteze, ali će "teškom retoričkom artiljerijom" kritikovati ono što nije dobro.

"Srpski radikali će u narednom periodu, kao što je slučaj bio i u prethodnom, prema svemu sudeći biti jedini glas naroda i razuma u Skupštini Vojvodine", navodi Jakšić.

Kako primećuje, po prvi put od uvođenja višepartijskog sistema čeka se poslednji momenat da se formira pokrajinska vlast.

"Postavlja se pitanje šta su naprednjaci čekali puna četiri meseca. Ovo je zaista bruka i sramota iz razloga što pokazuje do sada nezabeleženu dozu nonšalancije, nebrige, nemara i predstavlja sliku i priliku odnosa SNS prema poslu u pogledu AP Vojvodine", dodaje Jakšić.

On je mišljenja da je Vojvodina izgubila "dragocena dva i po do tri meseca u naprednjačkom prenemaganju i oklevanju prilikom izbora koalicionih partnera.

"Čuli smo da je na kraju kocka pala na Savez vojvođanskih Mađara, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i, u poslednji čas, na koga drugog, nego na drugarice i drugove iz Socijalističke partije Srbije. Svi smo se bili zabrinuli, jer je postojala mogućnost da SPS ne bude u vlasti, pa se postavlja pitanje kako bi se oni tu snašli imajući u vidu da su od oktobra 1944. u kontinuitetu na vlasti. Svima nam je laknulo kad smo čuli da je SPS na vlasti u Vojvodini", šali se Jakšić, dodajući, ovog puta ozbiljnim tonom, da je sve u vezi sa formiranjem pokrajinske vlasti moralo da bude neuporedivo brže.

Jakšić kaže da su se pre četiri godine slušala obećanja Igora Mirovića kako će izgraditi kule i gradove, obećanje o investicionom bumu, čestitom odnosu prema poslu i "hapšenju 'dosmanlijskih' lopova", ali je sve ostalo mrtvo slovo na papiru.

"Protraćen je čitav mandat, najviše u situaciji gde se izvršna vlast u pokrajini bavila sama sobom. Prioritet u AP Vojvodini mora da bude čista pijaća voda, pošumljavanje, izgradnja kanalizacione mreže, izgradnja prečistača otpadnih voda i u saradnji sa lokalnim samouprava rešavanje problema sa odlaganjem otpada. Za četiri godine nisu rešili nijedan gorući ekološki problem. To mora da bude u vrhu prioriteta rada nove pokrajinske vlasti", zaključuje Jakšić.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.