Izvrgavanje ruglu svih žrtava fašizma: List Danas sramnom karikaturom poredi Vučića sa Hitlerom

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 10:15

Izvrgavanje ruglu svih žrtava fašizma: List "Danas" sramnom karikaturom poredi Vučića sa Hitlerom

Dnevni list "Danas" objavio je na naslovnoj strani sramnu Koraksovu karikaturu na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazan kao Adolf Hitler, čime je ovaj medij, pljunuo u lice svim žrtvama fašizma i nacizma.

Potpredsednik SNS Marko Ðurić ocenio je da je dnevni list "Danas", naslovnom stranom pljunuo u lice građanima Srbije i žrtvama fašizma.

-Prikazujući od strane većine građana demokratski izabranog predsednika na naslovnoj strani kao Hitlera, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj tajkunski uradak još jednom pokazuje da sam zapravo, po svom sadržaju i dehumanizaciji neistomišljenika, sve više oponaša "Der Sturmer" i "Volkischer Beobachter" iz mračnih 40-tih godina prošlog veka - naveo je Ðurić u saopštenju.

Bljuvotinom od naslovne strane, ističe Ðurić, "Danas" je najavio koliko će u narednih nešto više od mesec dana biti prljava i antidemokratska kampanja svih onih koji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku nastoje da diskredituju na najbesmislenije načine, a sve u korist onih koji žele da poraze Srbiju.

-Kada dnevni list ponosan na svoju navodnu "građansku" uređivačku politiku dozvoli sebi da na istoj stranici demokratski izabranog predsednika Srbije prikaže kao Hitlera, a deklarisanog fašistu Boška Obradovića kao borca za ljudska prava, to opisuje stepen očaja onih koji naručuju takve sadržaje i vređa sve žrtve fašizma i nacizma - kaže funckioner SNS.

Ðurić navodi da je list "Danas", neopozivo od antiheroja i promotera nasilja i primitivizma napravio svog heroja, i kaže da mu je kao čoveku žao zbog razmera vrednosnog i moralnog potonuća i zbunjenosti ljudi koji prave te novine.

-Ne želeći da osporavam jednom mediju uređivačke slobode, iako pomenuti list postaje oaza neukusa, moram da sa žaljenjem konstatujem da je medijski prostor u Srbiji ovakvim bizarnim tretmanom političke stvarnosti unazađen, a kao građanin sam opravdano uvređen ovim prostačkom zloupotrebom slobode mišljenja i govora - naveo je Ðurić.

Predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, kako ističe, neće pokleknuti i biti obeshrabreni agresijom i primitivizmom glasne manjine, koja uz podršku neprijatelja srpskih državnih i nacionalnih interesa pokušava da kidnapuje Srbiju.

Građani Srbije zaslužuju bolje od Boška Obradovića i njegovog samoproglašenog revolucionarnog glasila, zaključuje Ðurić u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.