Izabrano novo-staro rukovodstvo Opštine Bojnik

Izvor: JužneVesti.com, 17.Avg.2020, 16:15

Izabrano novo-staro rukovodstvo Opštine Bojnik

Još 4 godine na mestu predsednika Opštine Bojnik biće Nebojša Nenadović iz Srpske napredne stranke, dok će Skupštinom upravljati njegov stranački kolega Dragiša Dimitrijević. Naprednjaci imaju 19 od 27 odbornika, a u novi saziv Skupštine ušao je i po jedan predsatvnik socijalista i Pokreta "Snaga Srbije - BK", kao i 6 iz Grupe građana "Za bolji i pravedniji Bojnik".

Naprednjaci su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na nedavno održanim lokalnim izborima osvojili više od 60 % glasova i u ovom mandatu sami su formili vlast. Umesto dosadašnje podele koalicionih partnera - mesto predsednika Opštine naprednjacima, a predsednika Skupštine socijalistima, na oba mesta u Bojniku su funkcioneri Srpske napredne stranke.

Nenadoviću je ovo treći mandatr na čelu Opštine, a kako je rekao, i u naredne 4 godine radiće na unapređenju i razvijanju Bojnika.

Uvaženi odbornici per svega želim da vam se zahvalim na ukazanom poverenju i da kažem da u ovako maloj opštini, po treći put biti predsednik nije mala stvar. Koristim priliku i da se zahvalim građanima koji su nas podržali. Naš čeka težak posao, ali natavićemo da radimo za dobrobit građana, da dovodimo nove investitore i razvijamo našu opštinu - kaže Nenadović.

Na mesto Nenadovićevog zamenika postavljen je Dejan Stojanović, diplomirani pravnik koji je u prošlom sazivu bio predsednik Skupštine.

Zamenik predsednika Skupštine u narednom sazivu biće Slavoljub Krstić, dok je za sekretara Skupštine ponovo izabrana Jelena Janković.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Rascep vlasti u Preševu: Arifi sa naprednjacima ostao u MANJINI

Izvor: OkRadio.rs, 18.Avg.2020, 11:08

Šćiprim Arifi i njegova Alternativa za promene više nemaju većinu u opštini Preševo pošto je koaliciju napustio Sami Salihu, predsednik Skupštine i lider Pokreta za reforme, koji ima četiri odbornika. Osim toga, Armend Aliu, zamenik predsednika opštine i Arifijev partijski drug, najavio je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.