Izabrano novo opštinsko rukovodstvo u Plandištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2016, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrano novo opštinsko rukovodstvo u Plandištu

Danas je konstituisana nova lokalna vlast u opštini Plandište koju je formirala Srpska napredna stranka koja je osvojila 12 od 23 mandata u skupštini.

Danas je konstituisana nova lokalna vlast u opštini Plandište koju je formirala Srpska napredna stranka koja je osvojila 12 od 23 madata u Skupštini.

Za predsednika opštine izabran je Jovan Repac, a za predsednika Skupštine opštine Endre Sabo.

Konstitutivnu sednicu Skupštine opstine Plandište >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otvorio je najstariji odbornik Anađelko Mišljenović.

Prvo su verifikovani mandati odbornicima, a najviše ih je osvojila Srpska napredna stranka, 12 od 23 odbornika, i u skladu sa izbornim rezultatom formirala loklanu vlast.

Za predsednika Skupštine izabran je Endre Sabo.

Dužnost zamenika predsednika Skupštine opstine obavljaće Vladan Mladenović, a na mesto sekretara ponovo je postavljen Zoltan Kovač, svi iz Srpske napredne stranke.

Pored 12 mandata SNS-a, Skupštinu opštine čini i 7 odbornika Grupe građana Zoran Vorkapić "Mi možemo" i po dva odbornika SPS i LSV.

Nakon ove održana je i druga sednica Skupštine opstine na kojoj su izabrani ostali funkcioneri.

Novi predsednik opštine je Jovan Repac iz SNS koji je sa 28 godina i najmlađi predsednik ove opštine do sada.

"Svakako da je najbitnije da nastavimo sa velikim projektom tehnološkog parka koji znači nova radna mesta jer je zapošljavanje najveći zadatak i za opštinu Plandište je to sada navažnije", rekao je Repac.

Potom su, na predlog predsednika izabrani i članovi opštinskog veća i to Bojana Jovanović iz Plandišta, Dobrila Melih iz Hajdučice, Zoran Petrovic i Goran Latkovića iz Plandišta, Jovana Ilić iz Banatskog Sokolca, svi iz redova Srpske napredne stranke, Robert Morica iz Jermenovaca, član Saveza Vojvođanskih Mađara i Mihaj Mikšu iz Margite, član Socijalističke partije Srbije.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.