Istraživanje: SNS na 55 odsto, iznad cenzusa i Savez za Srbiju i SPS-JS

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2019, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: SNS na 55 odsto, iznad cenzusa i Savez za Srbiju i SPS-JS

Ukoliko bi vanredni parlamentarni izbori bili održani naredne nedelje, Srpska napredna stranka (SNS) bi osvojila 55 odsto glasova, dok bi cenzus prešli i Savez za Srbiju koga bi podržalo 14 odsto građana i koalicija SPS-JS sa 12 odsto glasova, pokazuje poslednje istraživanje "Ipsos stratedžik marketinga" koje su prenele Večernje novosti od ponedeljka.

Komentarišući rezultate, direktor Sektora za istraživanje javnog mnenja "Ipsos stratedžik marektinga" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Marko Uljarević ocenio je da protesti građana i dela opozicije u Srbiji nisu uticali na popularnost SNS-a.

"Vidljivo je da protesti mobilišu birače SNS da glasaju za njih jer njihovi birači vide da se nešto dešava na suprotnoj strani i to utiče na njihovu spremnost da izađu na izbore i glasaju za SNS", kazao je Uljarević za list.

On je dodao da efekte protesta ne vidi ni kod opozicionog dela biračkog tela jer ih kako je naveo, ne predvode opozicioni lideri i jer ne postoji politička artikulacija zahteva protesta.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.