Inspekcija u Ćupriji ponovo proverava ugovore Laketića i ostalih naprednjaka

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija u Ćupriji ponovo proverava ugovore Laketića i ostalih naprednjaka

Prosvetna inspekcija počela je ponovnu kontrolu u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, piše BIRN, i trajaće do kraja marta. Ispituje se da li su nastavnici angažovani u skladu sa zakonom u ovoj školi, a među spornim nastavnicima je i narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić.

Među prethodnim nalazima, odnosno nepravilnostima, koje je pronašla prethodna inspekcija bilo je nezakonito angažovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << visokih funkcionera Srpske napredne stranke, među kojima su bili i naprednjaci sa juga Srbije - Darko Laketić i direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan.

I pored toga, škola je ponovo sklopila ugovore sa Aleksandrom Martinovićem, Darkom Laketićem i Ivanom Bošnjakom, nakon što je prethodne raskinula.

Direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji Hristos Aleksopulos, kako piše BIRN, dolazak inspekcije vidi kao „neku vrstu treninga da se rad škole što bolje usaglasi sa ministarstvom i relevantnim propisima“.

Radujemo se kad god nam dolazi inspekcija - rekao je Aleksopulos.

Inspekcija kontroliše da li su nastavnici angažovani u skladu sa zakonom, broj upisanih studenata u školskoj 2018/2019. godini, kao i rad Saveta, a nadzor traje do 29. marta, rečeno je BIRN-u u Ministarstva prosvete.

Došli su zbog nadzora nad primenom mera u odnosu na prethodne nalaze - rekao je Aleksopulos.

O spornim nastavnicima iz SNS i njihovim novim ugovorima, iz ministarstva odgovaraju da "ukoliko su ispoštovane zakonske i ostale procedure, svaka osoba može da predaje u bilo kojoj obrazovnoj ustanovi u Srbiji“.

Direktor škole Hristos Aleksopulos kaže da su prilikom sklapanja novih ugovora ispoštovane sve zakonske procedure.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je ranije za BIRN da će poslati inspekciju, kao i da je školi poslat predlog za razrešenje direktora, ali se "prave da ne čuju“. Smenu direktora ministar je već ranije najavljivao.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.