IMA SE, MOŽE SE! Od januara VEĆE PLATE poslanicima, evo za koliko su dopunili novčanike

Izvor: Press, 24.Jan.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMA SE, MOŽE SE! Od januara VEĆE PLATE poslanicima, evo za koliko su dopunili novčanike

Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je doneo odluku o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Republike i službi Narodne skupštine.
Foto:BLic
Predsednik odbora Aleksandar Martinović (SNS) objasnio je da će se u 2019. godini povećati plate za sedam odsto, počev od plate za januar ove godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> "Predloženom odlukom vršimo uskladjivanje visine osnovice za obračun plate predsednika Republike, poslanike i imenovana lica u službama predsednika i skupštine, koja za izabrana lica sa navedenim uvećanjem iznosi 8.922 dinara sa pripadajućim porezom i doprinosom, a za imenovana lica u iznosu od 3.033 dinara”, rekao je Martinović.

Kazne za poslanike, sednica odbora bez polemike i opozicije
Sednica Administrativnog odbora Skupštine Srbije na kojoj su kažnjeni poslanici Balša Božović (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Narodna stranka), Zoran Živković (Nova stranka), Radoslav Milojičić (DS), Marko Đurišić (SDS) i Dušan Petrović (Zajedno za Srbiju), prošla je bez polemike, jer članovi iz opozicije, osim Aleksandre Jerkov (DS), nisu prisustvovali.
Jerkov je na sednici bila dok je trajalo glasanje o kaznama za poslanike opozicije, nije se javljala za reč, a nakon toga je izašla iz sale.
 


Poslanici su kažnjeni, jer su ometali rad na četvrtoj sednici drugog redovnog zasedanja, a na osnovu opomena koje su tada dobili od predsedavajućeg, pa je tako Balša Božović kažnjen dva puta sa po 10 odsto od plate što ukupno iznosi 15.346 dinara.
Boško Obradović je takodje na sednici "zaradio" dve opomene, pa će i njegova plata biti umanjena za 15.346 dinara.
Poslanici Dušan Petrović, Sanda Rašković Ivić, Zoran Živković, Radoslav Milojičić i Marko Djurišić su kažnjeni sa po 10 odsto od plate, odnosno svaki od njih će plata biti umanjena za po 7.673 dinara.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.