Izvor: Luftika.rs, 23.Okt.2021, 14:55

I dalje se ne zna ko je zapalio 2 automobila zaštićenog svedoka protiv Slobe Snajpera

Slobodanu Milutinoviću Snajperu, čelniku FK Kabel i vođi navijača Vojvodine, produžen je pritvor za još 30 dana nakon hapšenja, pre mesec dana, zbog otmice devojke U. J. Pritvor je produžen zbog mogućnosti uticaja na svedoke i bojaznosti od ponavljanja dela, obrazloženo je iz Višeg suda u Novom Sadu.
U Tužilaštvu su do sada saslušani policajci koji su izašli na teren nakon prijave otmice i mučenja , majka i sestra žrtve obesnog kriminalca i devojka U. J.
Četvorica policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koji su 20. septembra uhapsili Slobodana Milutinovića dali su svoje iskaze u Višem Tužilaštvu u Novom Sadu. U svojim izjavama oni su rekli da su na teren izašli po pozivu, ali da se niko nije javljao kad su zvonili na interfon. Tek kada su obišli oko zgrade videli su devojku na terasi.
– Kada smo ih ugledali, shvatili smo da je reč o žrtvi. Naredili smo im da otvore vrata zgrade i stana. To su ubrzo i uradili. Devojka je delovala uplašeno i lice joj je bilo otečeno. Nismo baš najbolje mogli da vidimo jer je bio mrak. Milutinović se ponašao kao da se ništa nije dogodilo. Sproveli smo ih u policiju da daju izjave. On se nije opirao privođenju – objasnili su u Tužilaštvu.
U. J. je dobila status zaštićenog svedoka. Slobodan Milutinović branio se ćutanjem.
Prema ispovesti koju je U.J. dala za Blic, Milutinović s kojim je ranije bila u emotivnoj vezi, ju je namamio da “razgovaraju” u automobilu, a onda ju je odvezao u iznajmljen stan na Podbari. Tamo je bila zatočena, a prema njenim rečima, Snajper ju je tukao, davio i mučio satima.
Posle njegovog hapšenja, u noći između 6. i 7. oktobra,  u Stražilovskoj ulici izgorela su dva automobila koja su pripadala su porodici U. J, devojci za čiju se otmicu i prebijanje sumnjiči Slobodan Milutinović Snajper. Požar na BMW X5 i Mercedes A klase, koji su koristili U. J. i njen otac, podmetnuo je nepoznati mladić kojeg su snimile kamere sa obližnjih zgrada i policija intenzivno traga za njim.

Inače, Slobodan Milutinović Snajper se poslednjih meseci više puta pojavljuje u vestima iz crne hronike.
Podsećamo, Slobodan Milutinović Snajper je nedavno priveden u okviru policijske akcije nakon ubistva Uroša Stefanovića i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca. Sumnjiči se da je počinio krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.
Prethodno je Milutinović uhapšen na Jahorini u martu ove godine, nakon čega se povukao iz Upravnog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina. Milutinović je i dalje direktor novosadskog prvoligaša Kabela.
Uhapšeni Slobodan Milutinović, zvani Snajper iz Novog Sada, kontroverzna je ličnost po više osnova. Protiv njega policija je podnela čak 15 prijava, i za pokušaj ubistva D.S. 2017. na stadionu Partizana.
U decembru 2020. postao je član Upravnog odbora FK Vojvodina, na čiji stadion mu je Osnovni sud u Novom Sadu zabranio ulaz zbog nasilja.

Inače, Milutinović, do nedavno vođa Vošinih navijača, zajedno sa svojim bratom Nenadom, te starim pajtašem Borislavom Kurucićem, (imena “dobro poznata policiji”!), na platnom je spisku “Elektrovojvodine”.
Naravno, ni Milutinović ni njegova družina ne pojavljuju se na svojim radnim mestima, ali uredno dobijaju lepu platu i teče im radni staž.
Milutinovićev krimi uspon u Novom Sadu vezuje se za pokojnog Ratka Buturovića (Batu Kankana), kome je bio telohranitelj.
Slobodan Milutinović Snajper je bio na čelu Vošine navijačke grupe (Firma), višestruko osuđivan, kojem su za prethodnih 7 godina tri puta dizani automobili u vazduh.
Milutinović se, osim nedozvoljenog nošenja oružja, napada na službeno lice, nanošenje teških povreda, bavio i preprodajom droge i posredovanjem u prostituciji.
U zatvoru je odležao ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela dobio je uslovnu kaznu.
Bio je desna ruka pokojnog predsednika FK Vojvodina Bate Butorovića, sa kojim je i počeo njegov ‘profesionalni uspon’. Danas je Milutinović blizak sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.
Lični prijatelj i saborac @VucevicM Slobodan Milutinović Snajper je opet uhapšen.
Ovo nije samo blamaža za gradonačelnika #NoviSad nego i javno sramoćenje našeg grada!@NarodnaSad u danima koji dolaze kreće sa akcijom prikupljanja potpisa za smenu Vučevića.
Dalje neće moći! pic.twitter.com/RRykZvXXT7
— Bora Novaković (@bora_novakovic) September 20, 2021

Milutinović je u dobrim odnosima i sa Daliborom Bogdanovićem, zvanim Boća, potpredsednikom FK Vojvodina i policajcem u invalidskoj penziji. Bogdanović je povređen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog džipa BMW X5 10. maja 2019. u Novom Sadu.
Bogdanović se dovodio u vezu i sa Goranom Kovačevićem, zvanim Goranac, osuđivanim za trgovinu drogom i na koga je takođe pokušan atentat početkom septembra ove godine, prilikom čega je njegov telohranitelj podlegao povredama.
Milutinović je bio svojevremeno blizak i sa Draganom Jovanovićem Gidrom, koji je takođe važio za vođu navijačke frakcije G-3. Gidra je ubijen u septembru 2016. u okršaju sa obezbeđenjem “Moje kafanice”. Stevan Josić, radnik obezbeđenja, poznatiji kao Sima Strahota, priznao je zločin.
I pored snimaka nadzornih kamera koje je objavio protal 021.rs, počinilac koji je zapalio dva automobila u Stražilovskoj u Novom Sadu još uvek nije pronađen, a policija više od dve nedelje nema odgovor na pitanje ko je i zašto zapalio automobile zaštićenog svedoka.

 
Ispovest devojke koju je pretukao Snajper: Tukao me je, davio i mučio satima

Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.