Grupa Protiv diktature zahteva izvinjenje Aleksandra Vučića svim ženama

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2018, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa Protiv diktature zahteva izvinjenje Aleksandra Vučića svim ženama

Grupa "Protiv diktature" saopštila je večeras da zahteva izvinjenje ženama od Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS) za ocene koje je predsednik Srbije i te stranke uputio predstavnicima opozicije govoreći o jučerašnjem protestu "Stop krvavim košuljama".

Vučić je na skupu žena SNS pod nazivom "Jake žena za jaku Srbiju" izjavio da bi opozicija "stavljala žene u tor i da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bi im žene bile 'fukse' i ne bi bile žene" i da "nikada neće dozvoliti da takvi divljaci ovom zemljom upravljaju".

U saopštenju se podseća da je Vučić za nedeljnik "Vreme" povodom 8. marta 2008. godine izjavio da "njegova žena ne sme da izađe iz kuće bez njega ili dece", kao i da "sme da se viđa sa prijateljicama samo posebnim danima kada on odluči".

"Kao osoba na funkciji predsednika ove zemlje i najveće vladajuće partije snosi veliku odgovornost za sve što kaže i da te izjave zbog toga jako loše utiču na položaj žena uopšte. Zahtevamo izvinjenje od Aleksandra Vučića i SNS svim ženama ove zemlje pre nego što drugima počnu da dele lekcije o ponašanju", navodi se u saopštenju.

"Protiv diktature" je ocenila i da SNS, kao najodovornija i najveća vladajuća stranka trebalo bi da se izvini za postupke svojih funkcionera, saradnika u vlasti i članova koji su učestvovali u, kako su naveli, zlostavljanju žena, što bi trebalo da učine "ukoliko su stvarno zainteresovani za položaj žena u Srbiji".

"Mi do sada ni u jednom slučaju nismo čuli osudu ili izvinjenje SNS za zlostavljanje i obljubu žena od strane Predsednika opštine Brus, takozvanog Jutke, pedofiliju zamenika gradonačelnika Bora Branka Perića, zlostavljanje maloletnice od strane člana SNS Mihaila Isailovića u tramvaju u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.