Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građanski front: Vlast krši građanska prava, režim sve autoritarniji

Građanski front smatra da je u slučajevima hapšenja uzbunjivača iz Krušika, zastraživanja Televizije N1 i kazne za aktivistu pokreta "Ne davimo Beograd" zbog organizovanja protesta - reč o jasnom političkom progonu i zastrašivanju svih onih koji se drznu da se suprostave kriminalno-korumpiranoj vlasti Srpske napredne stranke.

"U zemlji u kojoj i dalje ne znamo ko su maskirani rušitelji u Savamali, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u kojoj se otac ministra policije bavi trgovinom oružjem, u kojoj najviši državni funkcioneri kupuju diplome i doktorate, u kojoj se novinarima obijaju i pale kuće i u kojoj se kriminalci i vođe navijačkih grupa i pored stotina krivičnih prijava ne privode pravdi, režim Srpske napredne stranke se razračunava sa neistomišljenicima, dobronamernim građanima i slobodnim medijima", saopštio je Građanski front.

U saopštenju se dodaje da "novi talas kršenja građanskih prava i zloupotreba institucija još jednom podseća da režim u Srbiji ne samo da više nije demokratski, već postaje sve autoritarniji", i pozivaju se građani na dalju zajedničku borbu, kako bi režimu pokazali da ga se ne plaše i da neće pokleknuti pred pritiscima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.