Izvor: Radio 021, 09.Nov.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govorili o zloupotrebama u školi u Ćupriji, usledile tužbe

Posle otkrića da su nezakonito angažovali neke od visokih funkcionera SNS, iz Visoke medicinske škole u Ćupriji ne prestaju da stižu vesti.

Suzanu Milutinović koja je, posle isteka ugovora, ostala bez posla, direktor škole Hristos Aleksopulos tužio je zbog povrede časti i ugleda i narušavanja kreditne sposobnosti škole, prenosi N1.

Aleksopulos je tužbu najavio i protiv poslanika DS Balše Božovića koji je o slučaju govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Skupštini Srbije.

"On traži 120.000 dinara", kaže bivša nastavnica Visoke medicinske škole u Ćupriji Suzana Milutinović. Drugom tužbom traži jednogodišnju kaznu zatvora.

Dok direktor tvrdi da mu je narušila čast i ugled, Suzana tvrdi da je samo ukazivala na zloupotrebe.

"Za mene je, pravo da vam kažem, zaista strašno to što sam dobila tužbe. Pa ja nisam kriminalac. Da idem u zatvor godinu dana zato što sam iznela istinu. Ako ova država tako funkcioniše okej, odradiću onda i tu kaznu, nije problem", kaže.

Dok se Suzana sprema za sud, njega koleginica Sunčica Ivanović već je bila u policiji da prijavi zloupotrebe, ali i pretnje direktora.

"U SUP-u sam ja predočila da se meni pretilo, da sam izopštena iz svega, da je direktor jednom prilikom formirao od ruku pištolj i pokazivao je kako se obračunava sa neprijateljima tako što puca u jednu ruku, u drugu ruku, u jednu nogu, u drugu nogu. Znači da vas muči polako", kaže Sunčica Ivanović.

Obe mesecima pišu nadležnim organima. Nose pune fascikle dokumenata kojima pokušavaju da dokumentuju svoje tvrdnje - da su konkursi raspisivani nezakonito pre usvajanja pravilnika o sistematizaciji, da školski savet radi nezakonito jer je za četiri člana nepoverenje izglasano još pre dve godine, da je jedna asistentkinja primljena na osnovu praktikuma koji nije napisala.

"U inspekcijskom nadzoru naloženo je da se ugovor raskine, ali ugovor nije raskinut. A u drugom zapisniku rečeno je da je praktikum u izradi", rekla je Sunčica Ivanović.

Ministarstvo prosvete odgovara da su nepravilnosti koje je utvrdila prosvetna inspekcija većinom uklonjene, uključujući i raskid ugovora sa Aleksandrom Martinovićem.

N1 je nekoliko puta pokušavao da dođe do direktora Hristosa Aleksopulosa, ali bez uspeha. Predavači koji su odlučili da govore negiraju bilo kakvu vezu sa politikom.

"Nikada nisam pripadala nijednoj stranci. Jedini način na koji sam mogla da iznesem ovo u javnost jeste da kontaktiram nekog ko je voljan da priča o tome", kaže Suzana Milutinović.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.