Ko se bori samo za fotelju neće biti deo Vučićevog tima, kadrovske promene na lokalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko se bori samo za fotelju neće biti deo Vučićevog tima, kadrovske promene na lokalu

Pojedini lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke, kojima cilj nije boljitak građana i ne podržavaju državnu politiku, neće biti deo tima Aleksandra Vučića, izjavio je predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić i podsetio da je ta stranka i ranije imala "bolna suočenja" sa ljudima koji misle da je jedino vredna borba za fotelju.

On je u intervjuu za "Politiku" rekao da je primetno da kod jednog broja članova stranke postoji "uljuljkanost, uspavanost i opijenost mestima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na kojima se nalaze", zbog čega će naprednjaci morati ozbiljno da razgovaraju i donesu neke bolne mere.

"Pojedinci su zaboravili da se svi nalazimo na mestima na kojima smo zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Njegova harizma, energija i liderstvo koje je izgradio marljivim i posvećenim radom na osnovu čega je postao jedan od najpoštovanijih lidera u ovom delu Evrope, donelo im je nameštenje na lokalnu, pokrajinsku ili republičku funkciju", rekao je Glišić.

Upitan da li će Vučić poslušati članove koji su na sednici GO tražili od njega da ostane na čelu stranke i posle Kongresa SNS naredne godine, Glišić je rekao da je njegov stav isti kao i ranije i da ne postoji lider koji je Vučićevog "kalibra" i koji ima kapacitet koji ima predsednik Republike i stranke.

"Mislim da bi njegov odlazak za nas bio ozbiljan korak unazad, uz poštovanje svih kolega koji su vredni i sposobni i koji dosta toga rade, ali smo svi zajedno po političkim kapacitetima znatno iza Vučića", ocenio je Glišić.

On je dodao da će Vučić, kao "čovek koji ne menja odluke kada ih donese", teško promeniti svoju odluku da se povuče sa čela stranke.

"Na moju žalost, bojim se da Vučić tu odluku neće promeniti, ali videćemo šta će doneti 2019. godina", rekao je Glišić i dodao da će se u tom slučaju i on povući jer je to "logična odluka".

On je objasnio da je Vučić jedini i isključivi autoritet i da bi bio "smetnja" svakom drugom ko bi sutra umesto Vučića bio predsednik stranke.

Govoreći o opoziciji, Glišić je rekao da je njihov problem što nemaju šta da zamere državnom rukovodstvu niti stranci "koja je najodgovornija za razvoj Srbije".

"Ova zemlja ima veliki politički ugled kao iz zlatnih vremena SFRJ iz sedamdesetih godina. Ovo je država koju, kao i njenog predsednika, poštuju kao nikada do sada", rekao je Glišić.

Prema njegovim rečima, nisu tačne tvrdnje opozicije da vlast stvara atmosferu netrpeljivosti prema drugačijem mišljenju, već je upravo suprotno.

"Njima osim prostakluka nije ostalo ništa drugo i zato prete krvoprolićem, da će da vešaju, ubijaju, izazivaju nemire na ulicama i prizivaju državne udare. Imate opoziciju čija se politika temelji na raznim vrstama nasilja koju sprovodi protiv SNS", rekao je Glišić.

On je podsetio da na svim lokalnim izborima SNS ubedljivo pobeđuje i ima najmanje desetak procenata više glasova nego pre četiri godine, "što kod opozicije izaziva nervozu".

"Zato se ponašaju neodgovorno, kao u slučaju bestidnog nasilnika koji poziva na silovanje, a onda drami da je time što je uvredio premijerku ugrožena njegova porodica. Ne znam ko je ovde lud. Šta bi bilo da je neko to rekao njegovoj ženi, sestri ili majci da će biti silovane i kako bi on to doživeo", rekao je Glišić.

Kadrovske promene na lokalu?

Čelnici svake desete opštine kojom upravlja Srpska napredna stranka ne zadovoljavaju postavljene kriterijume i zato će uskoro doći do velikih kadrovskih pomeranja na lokalnom nivou, pišu Novosti.

List navodi da su kriterijumi prilikom ocenjivanja rada predstavnika stranke na lokalnom nivou bili odnos prema građanima, kao i da li se opštinska sredstva troše racionalno.

Analiza učinka lokalnih odbora pokazala je, piše list, da su najslabije rezultate imale ispostave SNS u Ražnju i Bosilegradu.

Pošto je u mnogim gradovima uočeno nedomaćinsko poslovanje biće uveden "poseban nadzor", pod kojim će biti čelni ljudi u Kragujevcu, Subotici, Kuršumliji, Blacu, u Arilju, Bogatiću i još nekim mestima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Glišić: Ko ne podržava državnu politiku SNS neće više biti deo stranke

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2018

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je da pojedini lokalni funkcioneri SNS-a koji ne podržavaju državnu politiku neće više biti deo tima predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića...Glišić u intervjuu za Politiku nije imenovao ko će biti isključen...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.