EVO KADA ĆE SE ZNATI IME MANDATARA: Brnabić otkrila detalje o formiranju nove Vlade Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2022, 14:08

EVO KADA ĆE SE ZNATI IME MANDATARA: Brnabić otkrila detalje o formiranju nove Vlade Srbije

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će danas posle podne početi konsultacije u okviru Srpske napredne stranke u vezi sa mandatarom i novom Vladom Srbije.

Konsultacije u okviru SNS će trajati dva dana, posle čega će uslediti i konsultacije sa ostalim partijama, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Lapovu.

- Očekujem da za sedam do osam dana bude poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije - rekla je Brnabić, koja je i potpredsednica SNS.

Šef države i lider naprednjaka Aleksandar Vučić trebalo bi da se sastane sa čelnim ljudima stranaka za koje se veruje da će biti deo vladajuće većine, a koja se praktično nazrela prilikom nedavnog glasanja za prvog čoveka Narodne skupštine, kako bi u neposrednom razgovoru utvrdili temeljne principe budućeg kabineta.

To znači da bi na pregovore sa šefom SNS i njihovom delegacijom, trebalo da dođu socijalisti sa JS, SVM, PUPS i SDPS, koji su sa ukupno 154 glasa, zajedno sa naprednjacima, i glasali za izbor Vladimira Orlića.

U tom foto-finišu i direktnim razgovorima će se osim strateških državnih pravaca, utvrditi i kadrovska struktura ministarskog tima.

Plan je da se po završetku pregovora, početkom ili krajem naredne sedmice, održi i sednica predsedništva naprednjaka na kojoj bi se potvrdio spisak članova Vlade, kao i ime mandatara, nakon čega bi se okupio i Glavni odbor najjače stranke u Srbiji koji bi verifikovao dogovor. Potom bi se i formalno stekli uslovi za promociju novih "stanara" u Nemanjinoj 11.

BONUS VIDEO: Građani o zločinačkoj akciji "Oluja" - Da se nikada ne zaboravi!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počele konsultacije u SNS: Za koga se spremaju fotelje u novoj Vladi?

Izvor: Danas, 09.Avg.2022, 07:01

Na početku konsultacija za formiranje nove Vlade Srbije jedini članovi prethodnog tima koji mogu da budu gotovo sigurni da će zadržati neke od pozicija i u novoj raspodeli fotelja su Ana Brnabić, Zorana Mihajlović, Aleksandar Vulin, ali trenutno će u fokusu pregovora za ministarsko mesto biti...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.