Džunić i dalje bez optužnice - Tužilaštvo dopunjuje predmet

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džunić i dalje bez optužnice - Tužilaštvo dopunjuje predmet

Odbornik SNS u niškoj Skupštini i nekadašnji predsednik Palilule koji se sumnjiči da je proneverio oko 3 miliona dinara iz Opštine dok je bio na njenom čelu, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, i dalje je bez optužnice. Njegov predmet se, dodaju u Tužilaštu, i dalje dopunjava.

Premda je jula ove godine protiv Džunića podignuta optužnica zbog pronevere 3 miliona dinara iz evropskog fonda, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Viši sud je predmet vratio na dopunu, a kako kažu u Višem tužilaštvu, slučaj se i dalje istražuje.

Predmet je i dalje na dopuni i u fazi istrage - navode u Višem javnom tužilaštvu.

Dodaju i da obično taj proces dopune ne traje predugo.

Podsetimo, juna 2017. godine, u velikoj policijskoj operaciji “Signal”, između ostalih, uhapšen je i nekadašnji direktor Elektrodistribucije i bivši predsednik Opštine Palilula Džunić.

Njemu se stavlja na teret da je u vreme dok je bio predsednik Opštine Palilula proneverio oko 3 miliona dinara iz projekta Evropske unije "Living green". Nakon hapšenja, Džuniću je bio određen pritvor od 30 dana, međutim, zbog bola u grudima, on je bio prebačen u niški Klinički centar, gde je proveo jedan dan. Pritvor je ukinut nakon 30 dana, kada su, kako su tada rekli u Višem sudu, saslušani svi svedoci za koje je bilo procenjeno da bi Džunić mogao da utiče na njih.

Optužnica je podignuta nakon više od od godinu dana od hapšenja, ali je par meseci kasnije, oktobra 2018. godine, Viši sud u Nišu ocenio da je ona nepotupuna, pa je predmed vraćen na dopunu do podizanja nove optižnice.

Inače, zbog sumnje da je iz istog evropskog fonda pronoverio pare, čak dvaput je bio hapšen i sadašnji zamenik predsednika Opštine Palilula Nikola Božić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.