Država daje 1,6 miliona evra preduzeću funkcionera SNS za gradnju hotela u Lukovskoj banji

Izvor: JužneVesti.com, 05.Nov.2019, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država daje 1,6 miliona evra preduzeću funkcionera SNS za gradnju hotela u Lukovskoj banji

Za izgradnju hotela "Bela Jela“ u Lukovskoj banji, država je Akcionarskom društvu Planinka odobrila bespovratnu pomoć u iznosu od 1,6 miliona evra. Preduzeće na čijem čelu je visoki funkcioner SNS-a u Kuršumliji Radovan Raičević, dobiće po Ugovoru, sredstva iz državnog budžeta u dve tranše, prvu u 2020. od preko 996.000 i drugu od preko 640.000 evra tokom 2021. godine. Projektom je planirano da investicija izgradnje hotela košta oko 8 miliona evra.

Niko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Planinci nije želeo da komentariše odobrenu pomoć države, a direktor i funkcioner SNS, kao i bivši narodni poslanik te stranke Radovan Raičević nije odgovarao na telefonske pozive.

U Ugovoru o dodeli sredstava za izgradnju hotela i proširenja kapaciteta Lukovske banje, a u okviru kapaciteta Specijalne bolnice za rehabilitaciju Prolom Banja, između ostalog piše da se korisnik pomoći obavezuje da do kraja 2020. godine uposli 70 novih radnika na neodređeno vreme.

Korisnik je dužan da tim radnicima u naredne dve godine isplaćuje plate i doprinose, a između ostalog, dužan je i da na zahtev studenata ili učenika srednjih škola omogući određenom broju dolazak na praksu u svojim hotelskim objektima – piše u Ugovoru koji je ispred Ministarstva privrede potpisao Goran Knežević.

Zanimljivo je da se Ugovoru koji su potpisale dve strane krajem avgusta ove godine pominje i “viša sila”, te da korisnik neće biti odgovoran za neispunjavanje obaveza u propisanom roku u slučaju rata, ali i pobune, društvenih nemira, štrajkova i drugih “neuobičajnih događaja”.

Inače, Akcionarsko društvo Planinka je preduzeće koje proizvodi Prolom vodu, u svom sastavu imaju Prolom i Lukovsku banju, park prirode Đavolja varoš, a od nedavno su postali vlasnici i Kuršumlijske banje, koja je plaćena nešto više od 1,4 miliona evra.

Poslednji put u žižu javnosti, Raičević se našao sredinom septembra kada ga je napao 42-godišnjak iz Kuršumlije i naneo mu lake telesne povrede. Policija je ubrzo nakon tog incidenta identifikovala i privela napadača.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.