Đurić: SNS vodi stratešku politiku, Srbija se diže sa kolena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: SNS vodi stratešku politiku, Srbija se diže sa kolena

Srpska napredna stranka je, za 10 godina koliko postoji, podigla standard srpske politike, te da se danas, zahvaljujući politici SNS i Aleksandra Vučića, politika vodi strateški, dugoročno i promišljeno, izjavio je danas potpredsednik stranke Marko Đurić.

Đurić se obratio mesnom odboru SNS u Resniku i okupljenima zahvalio što, zajedničkom borbom, Srbiju "dižu sa kolena".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Danas šaljemo poruku da je SNS stranka boraca, ljudi koji su se okupili zato što vole svoju zemlju, spremni su da rade svakog dana i da se žrtvuju u političkom i svakom drugom smislu kako bi stvorili bolju budućnost za mlade generacije, za one koje treba da sačuvamo u Srbiji da bi oporavili celu našu zemlju, da ona bude siguran, miran i pouzdan dom za sve naše ljude", rekao je Đurić prisutnima.

On je istakao da se zahvaljujući SNS i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću politika u Srbiji vodi dugoročno, a ne "od izbora do izbora i da bi se neko nekome dodvorio i dopao".

"Sada imamo viziju za budućnost, za 20, 30, 50 godina unapred. To je moguće, jer smo se mi okupili u SNS, zbog političkog i državničkog talenta, vizije i mudrosti Aleksandra Vučića, kao i zato što mi svi zajedno nismo digli ruke od Srbije onda kada je posle mnogo ratova i proteklih decenija bilo najteže", naveo je on.

Dodaje, da je posao u Srbiji tek započet, ali da se u odnosu na zatečeno mnogo uradilo.

"Svi znamo šta smo zatekli, praznu kuću razorenu, osnovne temelje države, privreda, ekonomija, vojska, njen uticaj, saveznici, prijatelji sve je bilo ili gurnuto u zapećak ili, kao u slučaju vojske, potpuno razoreno. Kada je u pitanju ekonomija, ono što nisu sankcije i ratovi razorili, razorile su neodgovorne žute i razne druge vlasti u periodu nakon toga", istakao je potpredsednik SNS.

On je istakao da je u prethodnih šest godina vlasti SNS pokrenula stvari "sa mrtve tačke".

"Urađeno je i više od toga, zahvaljujući odgovornom i državničkom ponašanju Aleksandra Vučića i zbog politike oko koje smo se svi okupili. Uspeli smo da ekonomiju Srbije dignemo iz ponora i da stvorimo situaciju koja će se biti sve bolja", rekao je on.

Đurić je zaključio da je Srbija uspela da zaštiti nacionalne interese, da sačuva i ojača prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, te da sačuva naše ljude na području KiM.

Na mesnom odboru SNS u Resniku bili su član predsedništva SNS i predsednik opštinskog odbora SNS Rakovica Milisav Miličković, član GO SNS i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, kao i članovi glavnog odbora SNS Vaso Grujić i Petar Petković.

Potpredsednik SNS Marko Đurić održaće sastanke i sa mesnim odborima SNS na Miljakovcu i na Vidikovcu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.