Đurić: Jeremić poslednji na planeti koji treba da govori o KiM

Izvor: RTS, 03.Nov.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Jeremić poslednji na planeti koji treba da govori o KiM

Vuk Jeremić poslednji je čovek na planeti koji bi trebalo ikada da govori o Kosovu i Metohiji, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
Marko Đurić je istakao da će predsednik Narodne stranke i bivši ministar inostranih poslova posle svega što je učinio, čime je oslabio pozicije Srbije u južnoj pokrajini i otežao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << položaj srpskog naroda, ostati zapamćen kao jedan od najvećih rušilaca srpskih državnih i nacionalnih interesa u istoriji i kao jedan od najvećih saveznika albanskog separatističkog pokreta.
Đurić je u izjavi za javnost kazao da je zbog svojih poteza Jeremić postao "kosovarski heroj" i omiljeni srpski političar u Prištini.
Podsetio je da je Jeremić direktno odgovoran za to što je samoproglašeno Kosovo od Međunarodnog suda pravde dobilo potvrdu legalnosti proglašenja nezavisnosti, što je i do danas najveći politički argument prištinskih separatista u međunarodnoj komunikaciji.
"Bio je advokat i realizator izmeštanja dijaloga o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije, bio je i nadležan za dijalog sa Prištinom i niz sporazuma kojima je Srbija fazno istiskivana sa Kosova i Metohije, da bi na kraju sve rezultiralo i postavljanjem faktičke granice između Srba i Srba i instaliranjem albanskih policajaca i carinika na Jarinju i Brnjaku", rekao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MARKO ĐURIĆ: Jeremić je saveznik albanskih separatista

Izvor: Kurir, 04.Nov.2019, 01:50

Ostaće zapamćen kao jedan od najvećih rušilaca srpskih državnih i nacionalnih interesa u istoriji

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.