Đurić: Jedini zadatak Jeremića je da oslabi Vučića

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Jedini zadatak Jeremića je da oslabi Vučića

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić oglasio se saopštenjem povodom stavova predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića koje je izneo na skupštini stranke da razgraničenje znači zaokruženje kosovske državnosti.
Marko Đurić je rekao da se Vuk Jeremić u prošlosti "igrao interesima Srbije i sve ih je razbio u paramparčad, dovevši samoproglašeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo na prag članstva u Ujedinjenim nacijama".

U saošptenju se, između ostalog navodi da je "jedini razlog što je Kosovo i dalje samoproglašeni provizorijum, a ne punopravni član međunarodne zajednice, jeste taj što smo uspeli da povratimo kredibilitet naše države u odnosu sa zemljama koje su u Savetu bezbednosti naši saveznici u odbrani srpskih interesa u južnoj pokrajini".
Đurić je naveo i da "dok su u Jeremićevo vreme pljuštala priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, danas, zahvaljujući političkoj snazi i kredibilitetu predsednika Vučića, mnoge države povlače svoju podršku separatistima u Prištini".
Đurić, dalje, u saopštenju tvrdi da je "jedini zadatak Vuka Jeremića da oslabi predsednika Aleksandra Vućiča i SNS kao jedine garante čvrste i nepokolebljive odbrane srpskih nacionalnih interesa".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.