Đilas: Hoću u TV emisiju samo ako učestvuju svi

Izvor: Glas javnosti, 28.Apr.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Hoću u TV emisiju samo ako učestvuju svi

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas izjavio je da je spreman da učestvuje u TV emisiji u kojoj će učestvovati svi kandidati za budućeg gradonačelnika, kao i da veruje da će građani na predstojećim izborima podržati njegovu listu, jer iza njega stoje rezultati, što nije slučaj sa funkcionerima SNS.

"Ne želim da idem ni u kakve duele, jer ovo nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << privatna stvar. Spreman sam da dođem na svaku televiziju koja napravi emisiju u koju će doći svi kandidati za gradonačelnika", rekao je Đilas, gostujući u petak u emisiji "Da, možda, ne" na RTS, odgovarajući na kritike SNS da odbija TV duel sa njihovim kandidatom za gradonačelnika Aleksandrom Vučićem.

Đilas je rekao da je uveren da će se građani na predstojećim izborima izjasniti na osnovu toga ko je šta uradio i ko ima rezultate, ističući da je važnije ko obećava, nego šta, jer je najlakše davati obećanja.

"Vaši lideri nisu ništa za 20 godina uradili, ni Nikolić, ni Vučić. Nema ničega iza njih. Iza mene će taj most da ostane. Očekujem da građani glasaju za rad, a ne za priču", rekao je Đilas, pošto je Zorana Mihajlović iz SNS rekla da u Beogradu nisu urađene tri najvažnije stvari - zapošljavanje ljudi, borba protiv birokratije i korupcije.

Đilas je rekao da je daleko od toga da je nezaposlenost mala, ali da svaki čovek koji nema posao jeste problem za gradsku vlast, te naveo da je grad zadužen preko 500 miliona evra, da su ta sredstva otišla u projekte i infrastrukturu i da grad uredno vraća te kredite.

"Možda ste vi radili neke stvari i dizali sebi spomenik sa mostom na Adi, ali jednu stvar ste zavoravili, a to je najvažnije, da zaposlite ljude, niste smanjili birokratiju, niti se izborili sa visokom korupcijom", rekla je Mihajlovićeva.

Pošto je Đilas ponovio da ne može da prihvati da nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani govori o razvoju Beograda, jer je podržavao bombardovanje Srbije i da je zaduženost Njujorka 19 puta viša po glavi stanovnika nego što je slučaj u Beogradu, Mihajlovićeva je rekla da je Đulijani "simbol investiranja", da je svako ko želi da podeli dobra iskustva dobrodošao i da Đilas, kao neko ko se zalaže za EU, nije smeo da da takvu izjavu.

Mihajlovićeva je rekla da SNS ima konkretne predloge i rešenja, kao i stručne ljude da se izbori sa velikom nezaposlenosti, siromaštvom, da omogući uštede, za razliku od stranaka koje su do sada bile na vlasti. Kandidat URS za predsednika države Zoran Stanković rekao je da svako ima pravo da dovede koga hoće, a da SNS, ukoliko misli da je Đilas radio nešto protivzakonito, treba da se obrati nadležnim organima.

Stanković je rekao da veruje da građani imaju poverenja u njega zbog onoga što je radio, govorio i rezultata koje je postigao, navodeći da svako ko bude stavljen na neku listu treba da prođe neku vrstu javnog saslušanja, kako bi građani bili u potpunosti upućeni u to kakvi su kandidati.

On je na pitanje o postizbornim koalicijama, pa i o eventualnoj koaliciji sa SNS, rekao da prvo treba sačekati kraj izbora i videti ko će dobiti koliko glasova i da on kao vanstranačka ličnost u URS ne učestvuje u takvim, stranačkim pitanjima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.