Demostat: Nema drugog kruga, Vučić na 56%, Beli drugi

Izvor: B92, 29.Mar.2017, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demostat: Nema drugog kruga, Vučić na 56%, Beli drugi

Beograd -- Novo istraživanje Demostata pokazuje i dalje veliko vođstvo Aleksandra Vučića pred predsedničke izbore u nedelju i ukazuje na to da drugog kruga neće biti.

Kako je centar objavio, istraživanje u obzir uzima samo one koji su se izjasnili za koga bi glasali, dok se 18 odsto od 1.200 anketiranih još nije opredelilo.

Lider SNS ima podršku 56,2 odsto onih koji su opredeljeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a slede četiri kandidata sa ispod deset odsto podrške, između kojih je razlika manja od jednog procenta.

Prema ovom istraživanju, najbolji rejting među njima ima Luka Maksimović, odnosno Ljubiša Preletačević Beli, sa 9,5 odsto, a slede Vuk Jeremić (9,3%), Saša Janković (8,9%) i Vojislav Šešelj (8,8%). Ostali kandidati zajedno imaju 7,3 odsto.

Demostat procenjuje izlaznost na 57 odsto. Anketa je urađena telefonski od 21. do 27. marta.

U prethodnom istraživanju Demostata, objavljenom pre desetak dana, Vučić je takođe imao veliku prednost i procenjenih 57 odsto glasova, ali je raspored ispod njega bio mnogo drugačiji.

Iza Vučića je jedini dvocifreni rejting tada imao Saša Janković (11%), Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj su imali osam odsto, a Maksimović tek tri odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ISTRAŽIVANJE DEMOSTATA TVRDI: Drugog izbornog kruga neće biti, Vučić osvaja 56 odsto glasova, ostali ni do 10!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2017

Lider SNS ima ubedljivu podršku..Novo istraživanje Demostata pokazuje i dalje veliko vođstvo Aleksandra Vučića pred predsedničke izbore u nedelju i ukazuje na to da drugog kruga neće biti...Kako je centar objavio, istraživanje u obzir uzima samo one koji su se izjasnili za koga bi glasali, dok...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.