DS: Vlada uzalud negira siromaštvo građana

Izvor: RTS, 19.Okt.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vlada uzalud negira siromaštvo građana

Demokratska stranka je saopštila da Vlada Srbije uzalud negira katastrofalan broj apsolutno siromašnih građana, jer se iz podataka na koje se sama poziva vidi da je stopa siromaštva povećana u vreme vlasti Srpske napredne stranke.
"Broj apsolutno siromašnih građana u vladavini aktuelnog režima stalno se 'drži' na visokom nivou od preko sedam odsto, znatno većem nego od 2008. do 2012. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada je ta brojka bila nešto više od šest odsto", ukazuje DS.
Ta stranka ističe da je stopa siromaštva u Srbiji sada veća čak i od one u doba velike svetske ekonomske krize.
"Uobičajeno za SNS vlast, Vlada manipuliše podacima sa sajta Tima za smanjenje siromaštva i navodi da je ta stopa danas niža nego 2007. godine, kada je iznosila 8,3 odsto", navodi DS.
"Pritom Vlada prećutkuje podatke iz perioda 2008. do 2012. godine, kada je stopa siromaštva smanjena na nešto više od šest odsto, pa SNS vlast umesto da radi na smanjenju siromaštva, jer je s takvim obećanjima i došla na vlast, ona ga povećava, a pritom i manipuliše podacima", ukazuje DS.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.