DS: Poništiti prodaju placa kod Spensa; SNS: U vreme DS-a ponude bile pet puta manje

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Poništiti prodaju placa kod Spensa; SNS: U vreme DS-a ponude bile pet puta manje

Demokratska stranka je saopštila da će, posle lokalnih izbora zakazanih za 24. april, "ukoliko bude učestvovala u novoj gradskoj vlasti i ukoliko se iznađu zakonske mogućnosti, poništiti postupak prodaje zemljišta kod Gradskog stadiona i Spensa".

"Cena za najvrednije slobodne parcele u gradu nipošto ne odgovara stvarnoj vrednosti tog zemljišta, a trošenje novca od prodaje na poduhvat s gradnjom nove fabrike u Radnoj zoni "Sever 4", kako planira odlazeća gradska vlast, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predstavljalo bi verovatno najveći promašaj u čitavoj istoriji Novog Sada. Koliko je štetna namera gradske vlasti da na močvarnom i neuređenom zemljištu podignu hale, koje će posle navodno zakupiti strani partner, govori i činjenica da čak ni rekordan iznos od 3,7 milijardi dinara koji je postignut na današnjoj licitaciji neće biti dovoljan da se izgradi ta nova fabrika", smatraju demokrate.

DS takođe navodi da će "Spens biti praktično ugušen ukoliko se, kako je najavljeno, na danas prodatom zemljištu izgradi znatno veći poslovni centar, jer neće moći da izdrži trku s konkurencijom u ponudi lokala i drugog poslovnog prostora".

SNS: Cena pet puta veća od cene nuđene u vreme vlasti DS

Iz Srpske napredne stranke poručuju da je ostvarena cena pet puta veća od cene koja je nuđena u vreme vlasti Demokratske stranke.

"Kako i same demokrate priznaju, na današnjoj potpuno transparentnoj licitaciji gradskog građevinskog zemljišta, postignut je rekordan iznos od gotovo 31 milion evra. Poređenja radi, u vreme vlasti Demokratske stranke, ponude za istu parcelu su bile oko 6 miliona evra, a zemljište na kojem se nalazi tržni centar "Merkator" svojevremeno je prodato za 4 miliona evra", saopšteno je iz SNS.

"Srpska napredna stranka je ponosna na svako novootvoreno radno mesto u našem gradu i ponosni smo što u Novi Sad posle nekoliko decenija dolaze velike investicije", poručuju naprednjaci.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.