DS: Naprednjaci i socijalisti nokautirali sekretara skupštine

Izvor: Kurir, 09.Jul.2012, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Naprednjaci i socijalisti nokautirali sekretara skupštine

Kako je rečeno u MUP-u, oko 17.20 sati je, za vreme sednice, došlo do sukoba odbornika i građana, pri čemu je neko od građana "više puta udario sekretara opštine"

BEOGRAD - Sednica Skupštine beogradske opštine Barajevo, na kojoj je trebalo da bude izabran predsednik opštine, trebalo je da počne danas u 17 sati, ali se to nije dogodilo jer su, kako tvrde u Opštinskom odboru DS (OO DS) iz Barajeva, to sprečili odbornici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << SNS i SPS.

Kako je Tanjugu rečeno u OO DS u Barajevu, danas je osam odbornika SNS i pet SPS, sa grupom od 150 do 200 ljudi "ušlo u salu sa namerom da spreče održavnje sednice", i oni su, kako tvrde iz DS, čak i "nokautirali" sekretara lokalnog parlamenta, demokratu Milorada Šutonju. Oni tvrde i da je dolazila policija, ali da nije htela da interveniše.

Kako su naveli iz OO DS, većinu u toj opštini su 8. juna formirali DS, koja ima 10 odbornika, grupa građana "Za naše Barajevo", koja ima tri odbornika, po jedan odbornik SPS i PUPS i dva iz Nove Srbije, koji su se priklonili toj opciji. Tada je za predsednika Skupštine opštine izabran Branko Mihajlović iz DS, dok je danas za predsednika opštine trebalo da bude izabrana Branka Savić iz te stranke, naveli su u OO DS.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, oko 17.20 sati je u Barajevu, za vreme sednice, došlo do sukoba odbornika i građana, pri čemu je neko od građana "više puta udario sekretara opštine". Na lice mesta su izašli i policija i hitna pomoć i oni se i dalje nalaze ispred zgrade Skupštine opštine, jer tamo i dalje ima građana.

Skupština opštine Barajevo ima 33 odbornika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.