DS: Dokle je stigla istraga o pripremama za izbornu krađu

Izvor: RTS, 20.Apr.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Dokle je stigla istraga o pripremama za izbornu krađu

Demokratska stranka je pitala nadležne dokle je stigla istraga u vezi sa pripremama za izbornu krađu putem prijavljivanja građana na lažne adrese i zbog toga zatražila krivičnu odgovornost ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.
DS je u saopštenju ranije reagovanje Srpske napredne stranke ( >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SNS) na tu temu nazvao skandaloznim, a obraloženje Ministarstva unutrašnjih poslova tragikomičnim.
To "samo utvrđuje građane u uverenju da u ovoj državi ne postoje ni institucije ni pravo – postoji samo SNSSrpska napredna stranka i njena želja za svevlašćem", naveo je DS.
Ta stranka je navela i da "zato ponovo zahteva krivičnu odgovornost Stefanovića i hitan odgovor i reakciju države".
"Zahtevamo odgovor na pitanje dokle je došla istraga o ovim zloupotrebama, jer će u suprotnom to značiti da su sve institucije bačene pod noge jednom čoveku i njegovoj želji da bez kontrole i mimo zakona sprovodi samovolju" precizirao je DS.
Zamenica predsednika DS-a Gordana Čomić rekla je ranije da širom Srbije na kućne adrese stižu pozivi za glasanje nepoznatih ljudi sa lažnim prebivalištima i da inicijator te prevare može biti samo MUP i nadležni ministar ako je upoznat sa time šta se dešava.
Potom su SNS i načelnica u MUP-u Zorica Kasalica u odvojenim saopštenjima odbacili takve tvrdnje demokrata.
Kasalica je istakla da je apsolutno nemoguće da neko samoinicijativno prijavi prebivalište neke osobe, a da ona nije podnela zvaničan zahtev.
SNS je negirao navode DS-a o pokušaju izborne krađe istakavši da je skandalozno to što se "lažne demokrate ponovo koriste najbrutalnijim lažima" i prave lažne afere.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNS: Vrh DS-a u panici, bliži se dan izbora

Izvor: RTS, 20.Apr.2016

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je da je vrh Demokratske stranke (DS) u panici zato što se bliži dan izbora "kada će građani nedvosmisleno reći šta misle o njima i njihovoj pljački narodnih para". . Reagujući...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.