Brnabić: Vučić odbio da prihvati jednoglasan predlog da bude jedini kandidat

Izvor: B92, 27.Nov.2021, 17:32

Brnabić: Vučić odbio da prihvati jednoglasan predlog da bude jedini kandidat

Predsednik SNS Aleksandar Vučić odbio je da prihvati jednoglasan predlog svih članova te stranke i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS-a.

To je danas kazala potpredsednica te stranke Ana Brnabić.

Kako je navela, nakon završene pete izborne skupštine SNS-a, pronašli su kompromisno rešenje koje podrazumeva da Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu nakon čega će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika SNS-a.

"Jednoglasna odluka svih članova SNS, svih mesnih, gradskih odbora bila je da predsednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika SNS-a. Aleksandar Vučić je odbio da se kandiduje za predsednika SNS-a, pa smo postigli komprimisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore", kazala je Brnabić.

Nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, Srpska napredna stranka će, kako je najavila Brnabić, imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsednika i zamenika predsednika stranke.

Na današnjoj skupštini, kako je kazala Brnabić, usvojeno je 10 načela političkog delovanja SNS-a, Izveštaj o radu SNS, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor i za predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića, kao i nove članove Predsedništva stranke.

Novi potpredsednici SNS-a, kako je ispričala, su Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog svog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Brnabić kaže da je danas izabrano manje od 100 članova Predsedništva stranke, a da se posebno ponosi time što su veliki broj novih članova Predsedništva žene.

"Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsedništva SNS-a, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsednik SNS-a Aleksndar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vreme kroz Akademiju mladih lidera", navela je.

U tom smislu istakla je i da je jedan od potpredsednika stranke mlada Nevena Đurić, kojoj su na predlog Aleksandra Vučića dali puno poverenje da, kako kaže, da sve od sebe i da na kraju krajeva svojom hrabrošću da primer kako se boriti u budućnosti, a i na izborima na svim nivoima 3. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.