Izvor: RTS, 04.Avg.2020, 09:55

Brnabić: Postoje dva kandidata za premijera, Vučić razmišlja o koaliciji sa Šapićem

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da je na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke glasala da SNS sama formira vlast sa manjinama. Navela je i da je jedan od dva kandidata za premijera, kao i da Aleksandar Vučić razmišlja o koaliciji sa Aleksandrom Šapićem.
Brnabićeva je, gostujući na TV Pink, rekla da smatra da bi Vlada koju bi Srpska napredna stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << formirala sama sa manjinama bila najefikasnija.
Dodala je da postoje dva kandidata za premijera, da je ona jedan od njih, ali da nije na njoj da kaže ko je drugi kandidat.

"To je kandidat iz naše stranke, iza koga bih ja stala u svakom trenutku. To je odlična, fenomenalna osoba, kojoj bih ja u svakom trenutku pružila podršku i to sam rekla i predsedniku Vučiću", rekla je Ana Brnabić. 
"Vučić najozbiljnije razmišlja o koaliciji sa Šapićem" Brnabićeva je rekla da predsednik Srbije Aleksandar Vučić najozbiljnije razmišlja o koaliciji za formiranje Vlade Srbije sa Aleksandrom Šapićem.
Kada je u pitanju Aleksandar Šapić, predsednik smatra, prema rečima premijerke, da mu i dalje neke stvari nedostaju, da mora još da uči, radi, ali ga ceni zbog borbenosti.
"Ali znam da ga ceni zbog borbenosti. Šapić je pokazao da želi i da ume da se bori i to je pokazao u trenucima kada se mnogi naši koalicioni partneri nisu tako borili, pre svega mislim na SPS", istakla je Brnabićeva.
Dodala je za TV Pink da, kada je u pitanju koalicija sa SPS-om, problem je što postoje ljudi u toj stranci koji pokušavaju da preko stranih ambasada osiguraju sebi mesto u Vladi, ali i u javnim preduzećima i istakla da to predsednik Vučić nikako ne voli.
"Preko stranih ambasada pokušavati jeste siguran način da ne budete u Vladi. Sami su se isključili. Vučić ne voli da strane ambasade utiču na to ko će biti u Vladi tako da ko god se pozove na njih, neće biti član Vlade", kazala je premijerka.
Prema njenim rečima, na sastanku sa predsednikom koji je imala sinoć, videla je da je Vučić razočaran u njemu bliske ljude, kao i da je teško podneo to što su visoki predstavnici SPS-a dali podršku nasilnim demonstracijama iako im je on za sve to vreme davao podršku i učešće u vlasti koje nije bilo srazmerno njihovoj političkoj snazi.
"Srbija treba da nastavi kako je krenula" "Srbija treba da nastavi kako je krenula, ljude koji se bore i Vučić jako predano razmišlja kako da napravi Vladu koja će nastaviti da vodi zemlju u pravom smeru. Čini mi se da zbog toga građani mogu da razumeju koliko su teške odluke i zašto i dalje uz toliku podršku nije odlučio koji je budući sastav Vlade", ispričala je Brnabićeva.
Predsednica Vlade je rekla kako je Srbija, uprkos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom, u drugom kvartalu ove godine postigla dobre ekonomske rezultate.
"Imali smo fenomenalan prvi kvartal, rast od pet odsto i nikada se nije desilo da budemo najbrže rastuća ekonomija u jednom kvartalu godine. To su istorijske vesti i stvari koje menjaju suštinski našu zemlju, ljude, naš narod, kao i percepciju naše zemlje", rekla je Brnabićeva.
"Srbija 'rame uz rame' sa Litvanijom" Istakla je da je Srbija sada, u drugom kvartalu, "rame uz rame" sa Litvanijom, koja je imala manji pad od Srbije.
Rekla je i da se u Srbiji nedovoljno govori o postignutim rezultatima i dodala da je neverovatan uspeh i to što imamo stabilan broj zaposlenih.
"U odnosu na drugi kvartal 2019. godine, sada je u Srbiji 1,6 odsto više zaposlenih", istakla je predsednica Vlade.
"To pokazuje koliko dajemo sve od sebe i šta sve možemo i to u ovako teško vreme, kada nezaposlenost dramatično raste svuda u Evropi i svetu. U nekim zemljama je dvocifrena, a očekuje se da će ići i do 22,25 odsto, a Srbija se ovako dobro drži i to je rezultat svega onoga što smo kao zemlja radili od 2014. godine", navela je Ana Brnabić.
Dodala je da je tada Aleksandar Vučić preuzeo ne samo vlast već i ogromnu odgovornost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Dva kandidata za premijera Srbije, ja sam jedan od njih

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2020

BEOGRAD - Postoje dva kandidata za predsjednika vlade, a ja sam jedan od njih, izjavila je danas aktuelna premijerka Srbije Ana Brnabić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"IMAMO DVA KANDIDATA, JA SAM JEDAN OD NJIH" Brnabić: Vučić najozbiljnije razmatra koaliciju sa Šapićem

Izvor: Press, 04.Avg.2020

Glasala sam za to da Srpska napredna stranka (SNS) formira sama vlast sa manjinama, kaže predsednica Vlade i funkcionerka SNS Ana Brnabić. . Foto:blic. Ona je rekla da je na sednici Predsedništva SNS glasala upravo za taj...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.