Izvor: Radio 021, 16.Okt.2019, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Funkcija u SNS-u mi nije potrebna, volela bih da radim s mladima

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja je prošle nedelje postala članica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), kazala je da joj funkcija u stranci nije potrebna i da bi u SNS-u volela da radi s mladim ljudima.

Ona je za "Večernje novosti" rekla da SNS "brine o ljudima, a ne o popularnosti", kao i da je "najvećem broju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stranaka cilj da pobede na izborima, a da je SNS-u cilj da menja Srbiju nabolje".

Premijerka koja za desetak dana ide u Rusiju da potpiše sporazum o ekonomskoj saradnji sa Evroazijskom unijom, navela je da je taj sporazum ekonomski, a ne politički i da je u interesu Srbije.

"On nije suprotan interesima EU, već je komplementaran, jer je Srbija zemlja koja je opredeljena za članstvo u EU, što znači da je ekonomski jača Srbija takodje i cilj i interes EU. Mi možemo imati sporazume o slobodnoj trgovini s drugim zemljama ili grupacijama dokle god nismo članica EU", rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, Bregzit i usporavanje ekonomije u Evropi izazovi su za EU koji će uticati i na pristupanje Srbije EU. Dodala je da je "Srbiji mesto u EU, jer je to najveće izvozno tržište za Srbiju".

Premijerka je rekla da je, dok se bliži kraj mandata njene vlade, najvažnije sačuvati dispciplinu i da "nema stajanja i nema opuštanja".

Na pitanje da li je u neposednom kontaktu s potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović, Brnabić je odgovorila kratko: "Naravno!".

Odgovarajući na pitanje da se o nečemu ne slaže s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kazala je da ona često reaguje "emotivno i u potpunosti iskreno" i da je naučila da se u politici "ne sme ishitreno reagovati, iako je potrebno brzo donositi odluke".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.