Avramović i Đurđanović deseti predali listu za izbore u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020, 16:02

Avramović i Đurđanović deseti predali listu za izbore u Nišu

Bez obaveštavanja i prisustva medija, samo sa jednom kamerom, predata je niškoj Izbornoj komisiji lista “Ne damo Niš - Bojan Avramović”. Predvodnici su bivši naprednjaci - pomenuti Avramović i Vladica Đurđanović, koji su SNS napustili nakon što je državi poklonjen Aerodrom “Konstantin Veliki”. Kažu da su okrenuti lokalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << politici i da je na listi puno mladih ljudi.

Avramović je donedavno bio direktor Regionalne razvojne agencije “Jug”, a Đurđanović direktor vazdušne luke, ali bez funkcija su ostali nakon afere sa niškim aerodromom.

Nedavno su formirali svoj pokret, a na ovim lokalnim izborima imaće “vatreno krštenje”.

Da građani Niša pogledaju mladost iza mene, da pogledaju struku iza mene. Da pozovemo građane Niša da preskoče seniore i ljude koji su već u poznim godinama koji treba da odmaraju i čuvaju unučiće. Da se okrenu mladim ljudima, da nam oni ostanu ovde - rekao je Avramović.

O predaji liste mediji nisu bili obavešteni, a snimak sa predaje osvanuo je na Fejsbuk strani pokreta.

Iza Avramovića se vidi još jedan naprednjak Dejan Andrejević, nekada šef Kabineta gradonačelnika Zorana Perišića i direktor JKP Naissus. Sada zaposlen u Elektrodistribuciji Niš, ali javnosti nepoznato i na kojoj poziciji jer iz ovog preduzeća nikada nisu dostavili njegov ugovor o radu.

Poznat je po brojnim aferama - od partijskog i porodičnog zapošljavanja u Vodovodu i Parking servisu, preko neispunjavanja uslova za direktora Vodovoda i zloupotrebe službenog vozila do hapšenja njegove majke zbog sumnje da je uzimala mito za zapošljavanja u javnom preduzeću.

Za sada nije poznato da li je i Andrejević na listi.

Od mladih ljudi, koje je Avramović više puta pomenuo, na listi je potencijalno i Radovan Čejović. Nekada omladinac DS-a, pa perjanica niškog odbora Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, a sada u Pokretu "Ne damo Niš".

Pokret će, ukoliko sve bude u redu, na listiću biti pod brojem 10, a učestvovaće na izborima i u svih 5 niških opština.

Ovi mladi ljudi, a 50% lista na svim opštinama Pokreta “Ne damo Niš - Bojan Avramović” je sastavljena od ljudi izpod 30 godina, žele da ostanu ovde i da uzmu sudbinu u svoje ruke. Trebamo da im damo šansu - rekao je Avramović.

I on i Đurđanović su pre svog pokreta i pre SNS-a, bili dugogodišnji članovi Nove Srbije u Nišu, a na izborima 2012. su bili u koaliciji sa naprednjacima.

Iako je njihov Pokret sada usmeren ka Nišu i njegovom jačanju, Avramović je ostao upamćen i po izjavi u studiju Južnih vesti u kojoj je rekao da su Nišlije štetne za državu.

Podsetimo, izbori su raspsani za 21. jun, u Nišu je do sada prihvaćeno 7 lista, a predato je njih 10.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.