Zvezdina lekcija -  Kako drastično istopiti milionska dugovanja! Priča o koferu!

Izvor: Sportske.net, 12.Jul.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina lekcija - Kako drastično ''istopiti'' milionska dugovanja! Priča o koferu!

Zvezdina priča o jednom koferu...

Poslednjih nedelja je ponovo u javnosti aktuelizovana priča o visini Zvezdinih aktuelnih dugovanja, polemiše se da li on iznosi 45, 34 ili samo 14 miliona evra, a zbog čega se pojavljuju te razlike pokušao je da objasni predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde Dragan Milošević, u razgovoru za portal ''Red Star Belgrade''.

On je na početku, na ilustrativan način odgovorio na pitanje koliko je iznosio Zvezdin >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dug na kraju 2014. godine, a onda je pokrenuo još zanimljiviju temu - dug prema Agrobanci, koji se drastično ''istopio''.

''Ja tu imam jedno poređenje, priču o jednom koferu. U tom trenutku je Zvezdi trebao jedan kofer od 55 miliona evra, moguće i nešto više jer su se kasnije pojavila i još neka potraživanja, koja nisu bila u izveštaju, od Ćalasana, Drulića... ali da ste imali neki kofer sa 55 miliona evra, ne biste dugovali ni jedan jedini dinar.







Danas, imamo sklopljen aranžman sa Agrobankom i još jedan aranžman.

Dug je od 6.8 miliona evra, kamata je otpisana i od septembra 2020. kreću godišnje rate za plaćanje na pet jednakih rata. Tu je ta razlika koja nastaje u onome što kaže generalni direktor i u onome što se pojavljuje u javnosti.





Pre sporazuma je dug prema Agrobanci bio 17 miliona evra'', otkrio je Milošević.

Usledilo je logično putanje kako je moguće da se od 17 miliona dođe do 6.8 miliona duga.

''Ja ne znam da li vi znate u kojoj situaciji se nalazi Agrobanka. Ona je otišla u stečaj i svoje dugove naplaćuje tako što se sve kamate otpisuju. Zato se bavimo samo glavnim dugom i Zvezda nije izolovan slučaj. Kad bi Zvezda platila 100 posto od 6.8 miliona evra, ona bi bila čak i negativan slučaj, jer sam prilično siguran da nijedan dužnik Agrobanke nije platio 100 posto glavnog duga.





Dvesta miliona kvalitetnijih potraživanja su otišla po ceni od 11.29 posto. Po toliko su kupljena od stranog fonda. To je bio najkvalitetniji deo potraživanja koja je Agrobanka imala'', konstatovao je Milošević.

On se zatim složio i sa ocenom da je sada čak nepovoljno po Zvezdu da vrati i tih 6.8 miliona. S tim u vezi, objasnio je i zbog čega je potpisan taj sporazum.

''Potpisali smo sporazum, jer morate imati potpisan dokument koji vas finansijski relaksira i taj osnov sporazuma kad neko bude kupio naše potraživanje, tih 6.8 miliona evra je osnov, a da nismo potpisali, osnov potraživanja bi bio 17 miliona.





Sada država ako želi da proda naše potraživanje ona će prodati 6.8 miliona evra - za 11.29 posto, to je 700.000 evra.





Ako nekom prodaju za 700.000 evra, njemu ako dobije milion i po dva, on je super prošao. Zato smo morali da potpišemo sporazum, zbog našeg poslovanja.





Imamo to na pet godina, 1.3 miliona evra godišnje, koliko je Zvezda sada u stanu da izdvoji za stare dugove, pre pet godina nismo mogli ni to da izdvojimo za stare dugove'', istakao je Milošević, a kompletan razgovor sa njim možete da pogledate OVDE.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.