Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2020, 12:56

Zvezda u finišu samlela mlađeg brata: Erakovič briljirao, pa kiksirao

Crveno-beli savladali Grafičar sa 4:0

Tamo gde je stala pre prekida prvenstva, Crvena zvezda je nastavila pet dana uoči nastavka šampionata, gde će joj cilj biti da pored šampionskog u trofejnu salu stadiona u Ljutice Bogdana donese I pehar namenjen pobedniku kupa. Crveno-beli su zabeležili još jednu pobedu bez primeljnog gola, pošto su hicima Vukanovića, Milunovića, Boaćija I Gajića srušili mlađeg brata, ekipu Grafičara – 4:0. Trener srpskog šampiona Dejan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Stanković sigurno ne može da bude zadovoljan činjenicom da je u prvom poluvremenu i pored velike inicijative njegov tim stvorio mali broj izglednih šansi. Lider Prve Lige Srbije je stao u nisku zonu i terao crveno-bele da se dobro znoje kako bi našli pukotinu u defanzivnom redu rivala u kojem je briljirao Strahinja Eraković.

Kapiten Grafičara išao je ka statusu igrača utakmice, ali je u 48. minutu katastrofalno reagovao i doprineo da crveno-beli naplate kvalitet više i zatim mirnije odigraju u nastavku. Predstava u Ljutice Bogdana može da dobije samo prelaznu ocenu. Videlo se I po tempu meča I po nesnalažnju pred golom rivala da su timovi daleko od takmičarske forme.

Nešto bolje je bilo u nastavku, kada je golman Grafičara Čupić bio na visini zadataka I uz pomoć prečke spašavao šta se spasiti može. Ipak, u tim trenucima Crvena zvezda je brutalno naplaćivala iskustvo, snagu I suvi kvalitet pošto rezervisti Grafičara nisu zadržali nivo kolega iz svlačionice. . Na kraju je bilo četiri gola, moglo je I mnogo više. Ipak, I pored neprijatnog poraza učitelj Grafosa Milija Žižić nema za čime preterano da žali. Prvi tim Zvezdine filijale dobro se nosio sa šampionom, pokazao taktičku zrelost, kao I činjenicu da ima nekoliko vrlo zanimljivih igrača. Pored Erakovića u prvom poluvremenu je iskočio Afrikanac Odada.

Prethodni dani su to nagoveštavali, poslednja provera pred nastavak Superlige je potvrdila: deluje da će formacija sa dva napadača biti trajno opredeljenje Dejana Stankovića. Trener crveno-belih promešao je karte u sudaru sa filijalom sa Senjaka, uprarivši Milana Pavkova i Aleksu Vukanovića. Šansu je na levom krilu dobio Mirko Ivanić, dok su u centralnom delu manevra delovali Njegoš Petrović i Veljko Nikolić.

Zvezda je na prepoznatljiv način napala lidera Prve lige Srbije. Vsokim presingom Ben, Pavkov i Vukanović, želeli su da uteraju strah u kosti neiskusnijem rivalu. Delovalo je da gol u mreži Miloša Čupića visi u vazduhu, ali kako su minuti na praznoj Marakani prolazili, tako su Grafosi izgledali sve otresitije. Izdržali su prvi talas napada šampiona Srbija, koji su za posledicu imali šuteve Gobeljića i Bena, a zatim pokazali fin materijal.

Dok se Dejan Stanković bio nezadovoljan podatkom da su njegovi izabranici u pojedinim momentima previše kombinovali, na drugoj strani su pojedinci polagali prijemni ispit za društvo šampiona. Mnogo toga je napisano o kapitenu Grafičara, mladom Strahinji Erakoviću, koji kao da je želeo da demonstrira da je zreo za kontinuiranu šansu u crveno-belom dresu. Uspevao je Eraković da dobija vazdušne duele sa Pavkovom, pravovremeno da čita igru I na posletku očisti Bena u situaciji jedan na jedan.

"Bravo mali", čuo se uzvik sa praznih tribina Marakane.

Crvena zvezda je imala pravo proveru, obzirom da je u prvenstvu Srbije čekaju rivali spušteni u bok. Nije bilo mnogo velikih šansi pred golom Čupića, pošto je I srednji red Grafičara delovao sasvim pristojno. Mladi Afrikanac Ričard Odada bio je smiren u opasnoj zoni, lako odolevao presingu Njegoša Petrovića i Veljka Nikolića. Čak I povremeno bezobrazan da spoljnim delom kopačke pošalje loptu na stranu.

Grafičar je imao solidnu šansu preko štopera Stojića. Dovoljno da kapiten Borjan ukori saigrače.

Sve dobro što je Eraković uradio u prvom upropastio je početkom nastavka. Bio je to klasičan greh mladosti. Kapiten Grafičara je nespretno reagovao na centaršut Gobeljića, iako usamljen praktično je namestio loptu na nogu Vukanoviću kome nije bilo teško da pogodi mrežu nespremnog Čupića. Zvezda je u tim trenucima mogla da zatvori utakmicu.

Prisutni Ivanić je posle spuštene lopte Milunovića promašio gol sa sedam metara, potom je Ben strašnim udarcem sa 18 metara naterao Čupića da interveniše.

Сви голови са данашње утакмице протиф Графичара pic.twitter.com/FruhD1MMvK

Imalo je šta da se vidi u finišu meča na Marakani. Grafičar je fizički pao, promenio dobar deo postave, što je mnogo jači rival znao da iskoristi. Kao mnogo puta pre današnjeg susreta Ričmond Boaći je najavio buđenje iz golgeterskog sna. Strašnim udarcem sa 20 metara umalo nije polomio prečku podno severne tribine, ali je sve nadoknadio golom u 80. minutu na asistenciju Gajića. Prethodno je pogodio posle kornera i Mulinović.

Dobre minute imao je Seku Sanogo.

CRVENA ZVEZDA – GRAFIČAR 4:0 (0:0)

/Vukanović 48, Milunović 78, Boaći 80, Gajić 86/

Stadion: Marakana

Igrano bez prisustva navijača

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan (od 46. Popović) – Gobeljić (od 63. Gajić), Pankov (od 46. Degenek), Babić (od 46. Milunović), Rodić (od 63 Konatar) – Ivanić (od 63 Garsija), Petrović(od 63. Sanogo), Nikolić (od 58. Jovančić), Ben – Pavkov (od 46. Tomane), Vukanović (od 63. Boaći).

GRAFIČAR: Čupić – Dabić, Eraković, Stojić, Nikolić, Odada, Fićović, Marong, Cvetković, Stanojev – Krstović. Igrali su još: Milovanović, Pobulić, Mrkela.

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.