Izvor: MozzartSport.com, 07.Maj.2021, 20:32

Zvezda se izgubila u Laktašima, indisponirani Volden i Lojd, Igokea uzvratila udarac

Beogradski sastav sveden na samo 68 poena, Igokea s mnogo samopouzdanja ide u majstoricu

Igokea se podigla iz nokdauna i uzvratila je udarac, gledaćemo majstoricu u polufinalnoj seriji plej-ofa sa Crvenom zvezdom - 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20)!

Hodala su košarkaši Igokee po tankoj ivici žileta i umalo dozvolili dramu posle vođstva od 21 poena u finišu treće četvrtine, odnosno 17 poena pred ulazak u završnih deset minuta, ali očigledno su ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << shvatili reči Dragana Bajića s kraja prve utakmice da "košarka ne može da se igra 30 ili 35 minuta", pa su rešili da mu večeras pokažu da i te kako mogu da budu ne samo konkurentni protiv Crvene zvezde, već i da u Beograd otputuju sa idejom da naprave prvoklasnu senzaciju i obezbede istorijski plasman u finale. Jer, u jednoj utakmici gde se rešava plasman apsolutno sve je moguće!

------------------------------

IGOKEA – CRVENA ZVEZDA 81:68

/23:13, 22:18, 20:17, 16:20/

Sportska dvorana Laktaši.

Sudije: Sreten Radović, Tomislav Hordov, Igor Dragojević.

IGOKEA: Vulić -, Klemons 18, Atić 17, Jovanović 2, Grej 11, Jošilo 9, Talić 4, Ilić 6, Pot 14, Karmajkl -, Fundić -, Kondić.

CRVENA ZVEZDA: Hol 2, Volden 2, Lojd 11, Uskoković -, Davidovac 12, Lazić 2, Rit 2, Radanov -, Dobrić 17, Simonović 11, Kuzmić 2, Noko 7.

------------------------------

Slično kao u onom okršaju pre nešto više od četiri meseca Igokea je igrala vrhunsku košarku dobrih 30 minuta, s tim što je onda pala i sada je to bilo dovoljno za sigurnu pobedu. Mogla je da bude i ubedljivija, ali u Laktašima sigurno ni ne razmišljaju o tome, već kako da se što bolje pripreme za utorak i majstoricu gde ćemo čekati ime finaliste iz ove serije. Zvezda je na kraju uspela da obezbedi neizvesnu završnicu u kojoj se domaćin bolje snašao. Marko Simonović je iskočio gotovo niotkuda i sa devet poena na otvaranju poslednjeg kvartala pokušao da podigne ekipu i utakmicu odvede ka finišu na jedan posed, ali Igokea nije dozvolila da se ponovi scenario iz prethodna dva susreta u Beogradu, odnosno rezultatski preokret iz kojeg bi profitirala Zvezda. Na sve ono što je ubacio Simonović odgovor je imao Stiven Grej, čime je dopustio herojima ove pobede Entoniju Klemonsu i Edinu Atiću da dovrše posao i obezbede pobedu.

Igokea je na osnovi onog susreta u Beogradu u ponedeljak nadogradila svoju igru, donosila pametna rešenja u napadu i organizaciji, delovala potpuno smireno i fokusirano na pobedu. Sve je polazilo od granitne odbrane koja je večeras rešavala situacije gotovo bez greške. Uostalom, Zvezda je svedena na samo 68 poena. Potpuno je kontrolisala utakmicu Igokea od prvog sudijskog podbacivanja, pa gotovo sve do poslednjeg zvuka sirene. Čestim promenama koncepcije odbrane, od "čovek na čoveka" do kombinovane odbrane i pogotovo dobrim reakcijama u igri "dva na dva" Zvezdi su bile skroz umanjene mogućnosti i sav fokus je bio na šutu koji nije išao. Igokea je oterala Zvezdu daleko od koša, ništa gosti nisu mogli da odigraju iz pik'n'rola, što je na Igokeu delovalo jako stimulativno. Odličan zamajac za nastavak u kojem je razlika išla nekoliko puta na preko 20 poena. Posle četiri minuta susreta Zvezda je bila na 1/11 iz igre iliti 0/5 za tri, na kraju svega 7/23 sa distance (30 odsto) i jedva 23/58 iz igre.

Džordan Lojd, a pogotovo Kori Volden, odigrali su možda i najlošije partije otkako su stigli u Crvenu zvezdu. Svakako najslabije u poslednjih nekoliko meseci. Pogotovo se to odnosi na nekadašnjeg beka Partizana koji je susret završio sa samo dva poena i 0/7 iz igre, te tri izgubljene lopte. Jeste imao šest asistencija i četiri skoka, ali je večeras srljao iz greške u grešku, rušio svaku napadačku koncepciju Zvezde i doveo je u veliki problem. Nije od nikakve pomoći bio Lengston Hol koji definitivno nije kalibriran za ovaj nivo košarke i za njega je ovaj pritisak suviše veliki da bi izdržao i dao nešto korisno ekipi. Lojd je na kraju ubacio 11 poena i imao neka solidna rešenja iz prodora, ali ga je šut skroz izdao! Vezale su se ruke najboljem strelcu Crvene zvezde i u svakom trenutku je imao jednog čuvara na grbači koji mu nije dozvoljavao lake pozicije za šut. Odatle i 0/4 sa distance...

Da je Dejan Radonjić imao samo jednog raspoloženog stranca, možda bi već u Laktašima Zvezda obezbedila finale. Jer, svoj posao odradili su Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac i Marko Simonović. Dobrić i Davidovac su nosili Zvezdin napad veći deo susreta, da bi Simonović u poslednjoj četvrtini imao dobru rolu iz koje nije bilo profita, osim toga da razlika ne bude baš ubedljiva. Dobrić je susret završio sa 17, Davidovac 12 i Simonović 11 poena.

Igokea je držala jak tempo i nije dozvolila Zvezdi da se vrati u život. Počelo je s dobrim reakcijama Dalibora Ilića i Marka Jošila koji su imali šest,odnosno devet poena, posle čega su ključeve utakmice uzeli Entoni Klemons i Edin Atić. Prvi je ubacio 18, drugi 17 poena, a velika ispomoć bio je Stiven Grej koji je reagovao posle loše prve utakmice i ubacio 11 poena. Džoker Dragana Bajića bio je Stefan Pot koji je pobedi doprineo sa 14 poena (3/3 za tri). Igokea je pucala 11/21 za tri na respektabilnih 52,4 odsto, te još 54,2 odsto za dva (13/24), a u najvećem delu meča procenti su bili na iznad 60 odsto.

ABA LIGA, POLUFINALE PLEJ-OFA – DRUGA UTAKMICA

Petak

Igokea - Crvena zvezda 81:68 /u seriji: 1:1/

/Klemons 18 - Dobrić 17/

21.00: (1,80) Mornar (14,5) Budućnost (2,15) /u seriji 0:1/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.