Baskonija u Vitoriji deklasirala Crvenu zvezdu

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baskonija u Vitoriji deklasirala Crvenu zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Vitoriji od Baskonije rezultatom 71:56 (21:15, 18:13, 15:15, 17:13) u meču 26. kola Evrolige. Crveno-beli pretrpeli su 16. poraz u elitnom takmičenju.
Crvena zvezda odigrala je veoma loš meč u Vitoriji upisavši 16. poraz u Evroligi, pobeda Baskonije nijednog momenta nije dolazila u pitanje.

Oba tima sada imaju po 11 pobeda, ali je Baskonija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolja u međusobnim susretima, jer je trijumfovala i u Beogradu.
U poslednjoj deonici Baskonija je imala i prednost od 21 poena razlike, ali su crveno-beli u finišu uspeli da ublaže poraz.
Španski tim je do važne pobede predvodio Tornike Šengelija sa 18 poena i pet skokova, dok je Šavon Šilds ubacio je dva poena manje, uz šest uhvaćenih lopti i pet asistencija.
U redovima Zvezde najefikasniji je bio Vladimir Štimac sa 13 poena i osam skokova, Kevin Panter je ubacio poen manje, dok je Lorenco Braun postigao deset poena.
Debitant u crveno-belom dresu, plejmejker Kalin Lukas, ubacio je dva poena za 15 minuta igre, uz tri asistencije.
Zvezda u narednom kolu ide na teško gostovanje Fenerbahčeu, dok se Baskonija sastaje sa Bajernom.
Tok meča:

22.41 - Kraj meča, novi poraz crveno-belih: Baskonija - Crvena zvezda 71:56.
22.27 - Prednost Baskonije nastavlja da raste, Zvezda bez rešenja u napadu - 62:45.
22.16 - Završena je i treća deonica, Baskonija - Crvena zvezda 54:43. Prišli su crveno-beli na pet poena zaostatka ali su u ponovo imali nekoliko napada bez ideje što je rival maksimalno iskoristio da dodatno poveća prednost. Loše izdanje ekipe iz Beograda u ovom meču.
22.00 - Trojka Branka Lazića na startu treće deonice - 39:31.
21.43 - Završeno je prvo poluvreme, Baskonija - Crvena zvezda 39:28. Crveno-beli ponovo imaju problema u organizaciji napada, pa domaćin mini-serijama i dobrom odbranom gradi rezultat. Igrači Baskonije prave veliki pritisak na Lorenca Brauna koji ne uspeva da poveže napad što je rezultiralo lošom selekcijom šuta ali i izgubljenim loptama. Zvezdu ne služi ni šut za tri poena, tri pogođene trojke iz 11 pokušaja. Takođe imaju i sedam izgubljenih lopti naspram četiri tima iz Vitorije. Kevin Panter je najrasploženiji za igru sa 10 postignutih poena, domaćina predvodi Šengelija sa 11.

21.25 - Andrija Gavrilović prinuđen da zatraži tajm-aut, Baskonija posle mini-serije vodi sa 28:19. Velike probleme odbrani crveno-belih pravi Tornike Šengelija.
21.19 - Završena je prva četvrtina, Baskonija - Crvena zvezda 21:15. Zvezda je dobro otvorila meč u Vitoriji ali su u drugom delu prve deonice promašivali šuteve nešto lošijom odbranom dozvolili rivalu seriju 11:4.
21.08 - Zvezda vodi sa 9:8 posle prvih pet minuta igre u Vitoriji.
21.03 - Bili Beron postiže prve poene na meču i svoju prvu trojku - 0:3.
21.01 - U dvorani "Fernando Buesa" u Vitoriji počeo je meč između Baskonije i Crvene zvezde. Početna petorka za crveno-bele: Braun, Beron, Lazić, Jagodić-Kuridža i Štimac.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.