Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2021, 21:07

Zvezda patila, promašivala zicere i penale: Radnik ima golmančinu

Crveno-beli na kraju upisali 20. trijumf ovog proleća – 2:1

I sve je bilo kao pre ovog proleća......Crvena zvezda je napadala i promašivala, častila rivala kardinalnom greškom u defanzivnom redu, ali je na majstorstvo Mirka Ivanića i lucidnost uspela da produži pobednički niz na jubilarnih 20 utakmica. Radnik se, pored Partizana, pokazao kao najtvrđi rival za četu Dejana Stankovića u drugom delu sezone, najviše zahvljujući bravurama rezervnog čuvara >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mreže Stefana Ranđelovića. Momak koji je zamenio na početku meča perfektnog Ivana Kostića, kao da je pre ulaska na teren popio čarobne naptike. Do ludila je Stefan Ranđelović doveo kompletan napadački red Crvene zvezde, izbezumio Mirka Ivanića i povrh svega stigao da skine dva penala. Partija u nojerovskom stilu bila je slamka koja je držala Surduličane i Slavoljuba Đorđevića na pola koraka od istinskog podviga i prekida Zvezdine serije.

Međutim, jedan od najboljih igrača na terenu Mirko Ivanić frustraciju izazvanu gomilom promašenih šansi tranosformirisao je u bes u 86. minutu. Po sistemu „ja ratujem sam“ Ivanić je uzeo loptu, divno sarađivao sa Veljkom Nikolićem i konačno naterao Stefana Ranđelovića da kapitulira. Bila je to nagrada i za Dejana Stankovića koji je u drugom poluvremenu promenio formaciju u 3-5-2 i igrao kao da ima imperativ trijumfa.

SUPERLIGA SRBIJE, 32. KOLO

CRVENA ZVEZDA - RADNIK 2:1

/Sanogo 54, Ivanić 85 - Milovanović 35/

Beograd

Stadion: "Rajko Mitić"

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Stanko Ostraćanin

Žuti karton: Milunović (Crvena zvezda), Stojanović, Bainović (Radnik)

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov (od 46. Milunović), Degenek, Rodić – Sanogo, Nikolić – Gavrić (od 46. Vukanović), Ivanić, Falko (od 46. Pavkov) - Falčineli.

Radnik: Kostić (od 18. Ranđelović), Jokić, Radmanovac, Lukić, Bogdanovski, Radmanović, Danoski (od 56. Spasić), Stamenković, Biber, Stojanović, Milovanović, Bainović.

***

Radnik je zaslužio dubok naklon za borbu, ujedno opomenuo i velikog favorita da može da mu zada silne muke u predstojećem kup duelu. Morala je Crvena zvezda i večeras da odigra na granici maksimuma u drugom poluvremenu, o čemu je svedočila i reakcija Dejana Stankovića. Radovali su se crveno-beli kao da su ušli u evropsko takmičenje.

Blizina polufinalnog kup duela, istih rivala na istom mestu, naterala je trenere Crvene zvezde i Radnika da promešaju karte i sačuvaju glavne adute za bitniji deo dvoboja dva kluba. Odlučio se trener crveno-belih da poštedi Gelora Kangu, Aleksandra Kataija i El Fardu Bena, ostavio je na klupi Milana Gajića i Nemanju Milunovića, dok je Slavoljub Đorđević odlučio da na teren pošalje tim bez prvog superligaškog strelca Milana Makarića. I pored svega navedenog utakmica na Marakani imala je ozbiljan sadržaj. Pretio je na početku meča uragan u crveno-belom da oduva Surduličane sa kišom natopljene trave Marakane. Udarao je iz svih položaja srpski šampion, ali je odlični golman gostiju Ivan Kostić udario „stopka“ prilikom izglednih prilika Mirka Ivanića i Željka Gavrića.

Nametnuo se Ivan Kostić kao ključna figura utakmica, pre nego što je ga je kranje neopreznim startom, bez ikakve potrebe,na klupu poslao Seku Sanogo. Ali putevima Ivana Kostića nastavio je rezervni čuvar mreže Stefan Ranđelović. Mnogo toga se u igri Crvene zvezde vrtelo oko Italijana Filipa Falka, bivši ofanzivni vezista Lečea se nudio i trudio da prvi prvenstveni start na Marakani kruniše golom ili asistencijom. Međutim, Falko je pregoreo u toj želji, pošto je slabo izveo penal posle prodora Gobeljića i igranja rukom kapitena gostiju Uroša Stojanovića.

Bila je to utakmica na jedan gol, ali je nepisano fudbalsko pravilo došlo na naplatu ekipi Dejana Stankovića, za previše komocije i nedostatak koncentracije u završnoj trećini terena. Trener Surduličana, bivši štoper Crvene zvezde Slavoljub Đorđević odlično je postavio defanzivni blok, čekajući šansu iz kontre. Međutim, dočekao je kardinalnu grešku Radovana Pankova. U želji da prilikom beningne intervencije vrati loptu kapitenu Borjanu, Zvezdin štoper je poslao kratku loptu i poklonio gol bivšem omladincu crveno-belih Urošu Milovanoviću.

Vođstvo iz prvog pravog napada, zateglo je do gornjih granica gustu odbranu Slavoljuba Đorđevića. Zvezda je izgubila oštrinu i direktnost s početka utakmice kada je svaki napad bio obećavajući. Uvidevši mučenje koje je donelo samo efektan pokušaj Falka iz makazica, Dejan Stanković se odlučio da na poluvremenu promenio fizionomiju tima. Opredelio se za tešku artiljeriju i visinu Milunovića, Pavkova i Vukanovića, svestan da će jak bedem Slavoljuba Đorđevića morati da krši oprobanim receptom – prekidom.

I dala je hokejšaka izmena na rezultat, jer je već u 52. minutu Seku Sanogo na lep centaršut Veljka Nikolića iz kornera izjednači utakmicu. Međutim, Crvena zvezda je i posle toga nastavila sa serijalom promašaja. I to iz kategorije neverovatnih. Posle stative Falčinelija, Pavkov je promaio sa dva metara, dok je festival sjajnih odbrana Stefan Ranđelović prošrio odbranjenim zicerom Mirka Ivanića.

Međutim, Ivanić mu se odužio na opisan način.

SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

OFK Bačka - Vojvodina 1:2 (0:2)

/Zličić 61 - Gemović 6, 28/

Mačva - Partizan 1:2 (1:1)

/Knežević 3 - Aasano 43, L. Marković 56/

Subota

Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1)

/Sanogo 54, Ivanić 85 - Milovanović 35/

Nedelja

13.00: (2,35) Metalac (3,20) Inđija (3,15)

13.00: (3,50) Novi Pazar (3,45) Čukarički (2,10)

13.00: (6,35) Zlatibor Čajetina (3,50) Rad (1,65)

19.00: (1,90) TSC (3,50) Voždovac (4,10)

19.00: (3,05) Proleter Novi Sad (3,05) Mladost (2,50)

19.00: (1,65) Radnički Niš (3,70) Javor (5,70)

19.00: (1,95) Spartak Subotica (3,45) Napredak (4,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.