Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 11:54

Zvezda ostala bez goriva: Pad forme Bena, Nikolića, Petrovića...

Problemi Dejana Stankovića uoči meča sa Liberecom i samo jedan gol za 270 minuta takmičarskog fudbala

Pre sedam dana hvalili su se na Marakani dominacijom u polju protiv večitog rivala, iako rezultat i pored zadržavanja bodovne prednosti nije bio potaman. Posle evropske premijere apostrofirana je taktička discipliina u novoj Stankovićevoj formaciji 3-4-2-1, mada je krajnji rezultat bio negativan. Gledalo se crveno-belima kroz prste, ali je duel protiv Javora nagovestio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da će trener srpskog šampiona biti u velikim problemima do nove prvenstvene pauze. A na njegovu žalost, biće to period koji će lomiti evropski utisak kluba sa Marakane, ujedno imati i imperativ u vidu zadržavanje bodovne prednosti u odnosu na prve pratioce u Superligi.

EL FARDU BEN DVA MESECA BEZ GOLA

Moglo se i tada raspravljati o utisku, ali je Crvena zvezda do Javorovog gostovanja marširala Superligom, posebno kao domaćini. Tri gola u mreži rivala bila su donja granica za tim Dejana Stankovića, Voždovac je dobio duplu porciju, TSC je petardiran uz bravure Aleksandra Kataija. Crvena zvezda je Ivanjičanima samo tri puta šutnula u okvir gola. Računajući, poslednjih 270 minuta takmičarskog fudbal, crveno-beli su samo pet puta ugrozili rivala. I postigli su samo jedan gol, i to iz penala preko Kataija u Humskoj.

Trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića najviše može da brine činjenica da je tim ostao bez energije, i da tu fizičku grešku nisu mogle da sakriju i preterane rotacije. Svestan da se nalazi u evropskom sendviču i da je duel sa Liberecom apsolutni prioritet, mladi šef stručnog štaba odlučio se za petoricu bonus igrača. Takva odluka dovoljna je samo za akontacionalnu podršku navijača – uvek željnih Zvezdine dece u startnoj postavi – ali bilo je u toj odluci i sportskog nasilništva.

Najmlađi Andrija Radulović prvi put u karijeri je igrao levog beka, nešto stariji Gavrić je izašao iz povrede. Kada se tome doda da je Mirko Ivanić izašao iz izolacije, izazvane virusom korona, te da je Gelor Kanga i dalje odsutan, jasno je zašto Crvena zvezda nije mogla da ponovo pokaže autoritet.

„Morali smo da izvedemo ovakav tim, jer nam predstoji naporan ritam do 16. decembra. Preuzimam odgovornost za remi. Pristup igri je bio dobar, ali nedostajao nam je gol. Promašili smo penal i dve mrtve šanse“, poručio je Dejan Stanković.

Prethodnih godina mnogo se pričalo o preglomaznom igračkom kadru srpskog šampiona, ali osam mečeva u 30 dana, možda nagoveštavaju da je Dejanu Stankoviću potrebna veća širina igračkog kadra. Zvezdin stručni štab nije mogao da povrati energiju, izgubljenu u Nemačkoj, ali će kako zna i ume morati da vrati neke od adute na pravi put.

Pojedini igrači Crvene zvezde se muče... Najviše El Fardu Ben. Reprezentativac Komorskih Ostrva je jedan od onih kojima je gust kalendar isekao prepoznatljivu formu. Nekadašnji igrač Olimpijakosa poslednji gol u takmičarskim mečevima postigao je na gostovanju Proleteru 21. avgusta. Od tada ga je Stanković koristio na četiri različite pozicije. Ali deluje da je El Fardu Ben ostao i bez goriva, ali i prepoznatljivog samopouzdanja. Mučio se kao centralni napadač i u sudaru sa Javorom gubio duele sa snažnim štoperima kluba iz Ivanjice.

I nije El Fardu Ben jedini, koji je daleko od objektivnih mogućnosti u piku sezone. U ozbiljnoj minus fazi je jedan od Stankovićevih i klupskih projekata Veljko Nikolić. Donekle je i razumljivo što je mladi kreativac bio inferioran u pojedinim trenucima duela sa Hofenhajom, ali Nikolić je i u poslednjem meču bio daleko od potrebnog nivoa. Nije imao nijedno ključno dodavanje, prodao je mnogo čistih lopti... Prethodni put Nikolić je asistirao na gostovanju lučanskoj Mladosti 26. septembra. Od tada je tih i umoran, povremeno i neprepoznatljiv u parametru koji bi trebalo da budu njegovo najjače oružje – primenjivoj tehnici.

PETROVIĆ U KANDŽAMA PSIHOLOGIJE

Povratak Kange rasteretiće Nikolića i sa njegovih pleća skinuti dozu prevelike odgovornosti, ali veliko je pitanje u kojoj meri će Stanković moći u nastavku prvenstva da koristi Njegoša Petrovića. Kapiten mlade reprezentacije Srbije je uzalud potrošio još 90 minuta šanse. Kao svojevremeno Mirko Ivanić, deluje da bivši vunderkind Rada igra sa psihološkim bagom. Odbija da preuzme odgovornost ili makar autoritativnim startovima nagovesti da u njegovim nogama ima karakteristika modernog fudbalskog višebojca. Kvaliteta koji ga je preporučio ljudima iz Crvene zvezde, a zatim se svideo Dejanu Stankoviću tokom antalijskih priprema. Mnogo toga govori činjenica da Njegoš Petrović u poslednjem meču nije došao ni u situaciju da ugrozi Đorđa Lazovića. A šutevima iz daljine, na početku proleća, kupio je krakoročnu simpatiju zvezdaške javnosti. On trenutno predstavlja veliku misteirju i još veći zadatak za Dejana Stankovića. Deluje da je Njegoš Petrović u psihološkom kanalu, i da nikako ne može da napravi korak napred u karijeri, iako mu sat otkucava.

Ozbiljno se traži i Marko Gobeljić, koji bi za vreme Milojevićevog mandata onaj zicer iz 38. minuta spakovao u mrežu. Baš kao i Srđan Spridinović... I sasvim je onda logično, što je Crvena zvezda postala previše zavisna od Aleksandra Kataija.

Međutim, odluka Dejana Stankovića da brojnim rotacijama ostavi prostor Javoru da se odbrani na Marakani, gledaće se kroz drugačije naočare ukoliko Liberec padne u četvrtak. To je apsolutni prioritet u ovom trenutku.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U suprotnom spočitavaće se mnogo toga mladom strručnjaku. Pa i to što je prvenstveni duel sa autsajderom počeo bez klasičnog napadača. I Pavkov, momak u slobodnom padu, uspeo je da uđe u dve mrtve šanse za 30 minuta.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.