Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2020, 09:11

Zvezda na Novom Beogradu: Nedeljni matine i derbi neporaženih, Mega oslabljena zbog korone

Ekipa Saše Obradovića traži četvrtu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi, protivnik mlada i talentovana ekipa Vladimira Jovanovića

Posle tri utakmice u dvorani Aleksandar Nikolić, Crvena zvezda izlazi iz svoje kuće i prelazi preko Brankovog mosta u Halu sportova “Ranko Žeravica“, gde će u nedeljnom matine terminu (12.00) igrati derbi neporaženih timova Jadranske lige protiv Mege.

Misli o fantastičnoj timskoj pobedi nad CSKA u čevrtak veče sada su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << obrisane, na red je došao meč koji bi mogao dodatno da napumpa samopouzdanje ekipe pred teško gostovanje Himkiju u petak uveče. Najvažnija vest je da Crvena zvezda na megdan mladom i talentovanom sastavu Vladimira Jovanovića izlazi u kompletnom sastavu.

"Neugodna utakmica i protivnik sa mnogo talenata u timu, koji su sigurno budućnost naše i svetske košarke. Ima ih dosta koji imaju kvalitet, ali u prvom planu su Petrušev i Simonović kao glavne poluge ambicioznog tima koji uvek igra prepoznatjivo, agresivno, sa puno trčanja. Međutim, na prvom mestu gledamo samo sebe. Ovu utakmicu moramo da shvatimo, i da joj pristupimo vrlo ozbiljno. Nikada nije lako posle velike pobede, igrači znaju da se opuste i potrošnja je bila velika protiv CSKA, ali želimo da odigramo dobru utakmicu i održimo kontinuitet dobrih rezultata i igara koji imamo u poslednje vreme", napominje Obradović.

Jedan od najzapaženijih u meču sa CSKA, Dejan Davidovac pred derbi vrha tabele poziva na maksimalan oprez.

"Utakmicu sa CSKA smo ostavili iza sebe već u četvrtak uveče, iako nam mnogo znači u svakom smislu. Okrenuli smo se narednim mečevima i obavezama, čeka nas uzuzetno naporan period i mnogo utakmica, prva u nizu je sa Megom. Radi se mladoj, ambicioznoj ekipi koja ima svoj kvalitet i puno samopouzdanja, o čemu svedoči i početak ovogodišnje ABA lige. Očekujemo fizički jaku utakmicu sa puno trčanja i nikako ne smemo da im dajemo mnogo prostora u napadu, jer koriste svaku šansu. Na prvom mestu trudićemo se da ponovimo utakmice iz prethodnog perioda", najavljuje je Davidovac.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Mega je počela sezonu jako dobro, uz tri vezane pobede i igrom koja može da zadovolji trenera Jovanovića. Marko Simonović i Filip Petrušev su se odmah izdvojili kao dvojica nosilaca igre i Mega u njima vidi ne samo noseću silu u reketu, već i najbolji centarski tandem u celoj Jadranskoj ligi. Crnogorski centar nastavio je tamo gde je stao proše sezone i u dosadašnje tri utakmice beležio prosečno 14 poena, osam skokova i po 1,3 asistencije i blokade. Nekadašnji student Univerziteta Gonzaga je prvi strelac ekipe sa 18 poena, sedam uhvaćenih i jednom blokiranom loptom u proseku.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Mege, na poslednjem redovnom testiranju - koje se vrši pred svaku utakmicu ABA lige -, jedan igrač Mege je bio pozitivan na Covid-19 i u skladu sa propisima se nalazi u samoizolaciji uz blaže simptome virusa. Nezvanično se može čuti da je u pitanju mladi Stefan Momirov koji je igrao vrlo dobru košarku na startu avanture u Megi uz 13 poena na odličnih 55,6 odsto pogodaka za tri poena (3,3 pogotka na šest ispaljenih šuteva).

"Crvena zvezda je tim koji je sastavljen da ispuni jako visoke ciljeve, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi. Sa postojećim rosterom i tri pojačanja koja su došla, zajedno sa veoma dobrim stručnim štabom na čelu sa Sašom Obradovićem istakli su velike ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Bez obzira na obaveze u Evroligi i utakmice koje ima, Zvezda jako motivisano ulazi u utakmice ABA lige, tako je bilo protiv Cibone, Borca i Mornara i ja ih takve očekujem i u nedelju. Prvi zahtev koji moramo da ispunimo da bi igrali sa Zvezdom jednu dobru utakmicu je da im odgovorimo na njihovu fizičku igru, u odbrani i u napadu. Utakmica sama po sebi, s obzirom da je protivnik jako kvalitetan, daje nam šansu da kroz nju napredujemo kao tim i kao pojedinci", izjavio je trener Mege Vlade Jovanović.

Krilni centar Mege Nikola Mišković istakao je da njegova ekipa na terenu mora, pre svega, energetski da bude bolja od Crvene zvezde.

"Očekuje nas teška utakmica posle jako dobre serije koju smo napravili na početku takmičenja. Potrudićemo se da protivnuku pariramo svih 40 minuta igre. Iako je Crvena zvezda odigrala u četvrtak fizički jako tešku utakmicu protiv CSKA, ipak imaju dovoljno dugačak roster da se oporave do meča sa nama. Na nama je da na terenu, pre svega, enegetski budemo bolji od njih i da tu pokušamo da potražimo šansu za iznenađenje", smatra Mišković.

Crvena zvezda u ABA ligi nikada nije poražena od Mege i nalazi se u seriji od 17 pobeda. Uključući sva takmičenja, Zvezda je u seriji od osam trijumfa nad nekadašnjim osvajačem Kupa Radivoja Koraća i finalistom Jadranske lige.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Crveno-beli na Novom Beogradu: Nedeljni matine i derbi neporaženih, Mega oslabljena zbog korone

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2020

Ekipa Saše Obradovića traži četvrtu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi, protivnik mlada i talentovana ekipa Vladimira Jovanovića..Posle tri utakmice u dvorani Aleksandar Nikolić, Crvena zvezda izlazi iz svoje kuće i prelazi preko Brankovog mosta u Halu sportova “Ranko Žeravica“, gde će u...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.