Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2021, 18:44

Zvezda mora da napravi desnog beka, jedan iz filijale će dobiti šansu na zimskim pripremama

Velika šansa za momka rođenog 2003. godine koji je tokom omladinskog staža igrao i u veznom redu

Fokus javnosti je na levom boku, gde Milan Rodić već godinama igra bez konkurencije i adekvatne zamene. Ali članovi sportskog sektora Crvene zvezde i stručni štab moraju da razmišljaju o dugoročnim planovima o malignoj poziciji, kada je u pitanju kompletan srpski fudbal, na desnoj strani odbrane. Tim pre što Milan Gajić i Marko Gobeljić, igrači kojima ukazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šansu Dejan Stanković, imaju kratkoročne ugovore. Obojica su vezani za srpskog šampiona do juna naredne godine, i sasvim je izvesno da neće obojici biti ponuđen produžetak saradnje.

Moguće je da će u Crvenoj zvezdi ostati samo jedan. A potencijalni problem za crveno-bele predstavlja činjenica da kvalitetnih rešenja, posebno sa srpskim ispravama, nema na vidiku. Uostalom u mladoj i omladinskoj selekciji Srbije na poziciji desnog beka igraju prinudna rešenja, o čemu ste mogli da čitate na našem portalu.

Crvena zvezda je praktično prinuđena da napravi desnog beka i tako olakša posao sadašnjem i nekom narednom stručnom štabu. Kao potencijalno rešenje tokom jeseni se nametnuo potencijalni mladi reprezentativac Srbije Milan Ilić. Njega je Crvena zvezda otkupila u prošlom prelaznom roku i ostavila na pozajmici u Loznici kako bi imao sigurne minute i samopouzdanje.

Kao potencijalno rešenje figurira i jedan momak iz filijale, Grafičara. Postoje ozbiljne indicije da će tokom zimskih priprema ozbiljnu šansu da se nametne stručnom štabu dobiti Nikola Stanković, omladinski reprezentativac Srbije rođen 2003. godine. Tinejdžer iz Vrnjačke Banje je od pionirskih dana stanovnik Marakane. Uvek je svrstavan u kategoriju najtalentovanijih igrača tima koji je sa velikim uspehom vodio Marko Neđić. U jednom periodu je bio kapiten braći Mituljikić, Nikoli Kneževiću, Andreju Đuriću i Stefanu Despotovskom. Momcima od kojih u Ljutice Bogdana imaju velika očekivanja.

Međutim, zanimljivo je da je Nikola Stanković tokom omladinskog staža i u svim reprezentativnim selekcijama igrao na poziciji „osmice“, odnosno centralnog veznog. Zbog dobre motorike u poslednjih šest meseci u Grafičaru dobijao je šansu na desnoj strani. I taj posao odradio vrlo korektno. Čak je dobio signale od najvažnijih lica sa Marakane da će putovati sa seniorskim timom na pripreme i dobiti šansu da se nametne Dejanu Stankoviću kao opcija na desnom beku.

Nikola Stanković je već upoznao način rada u seniorskom timu Crvene zvezde. Bio je i prošle zime u Antaliji, odigrao je ovog leta nekoliko mečeva na pripremama u Austriji. Očekuje se da sada dobije znatno više minuta.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.