Zvezda kreće u pohod na Ligu šampiona, letonski Spartaks prva prepreka

Izvor: RTS, 11.Jul.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda kreće u pohod na Ligu šampiona, letonski Spartaks prva prepreka

Fudbaleri srpskog šampiona Crvene zvezde igraju od 18 časova u Rigi protiv letonskog Spartaksa meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Od osnivanja novog formata 1992. godine, crveno-beli nikada nisu bili učesnici grupne faze Lige šampiona, ali izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trenera Vladana Milojevića, kao što su prošle sezone pomerali granice u Ligi Evrope, isto će pokušati sada u elitnom takmičenju.

Pred put u Letoniju ekipa je ostala bez najboljeg strelca Aleksandra Pešića, koji je otišao u saudijski El Itihad za 4,2 miliona evra, ali Milojević podseća da je zamena spremna u vidu Nikole Stojiljkovića i to u trenutku kada se spekuliše o povratku na pozajmicu Ričmonda Boaćija iz Kine.
"Pričao sam da je prelazni rok 'živ', planski smo radili i Pešić je imao dozvolu da ode. Reagovali smo dolascima da ne bismo došli u lošu situaciju... Uvek imamo plan B, C i prilagodićemo se", rekao je Milojević na konferenciji za medije u Rigi, a prenosi Tanjug.
Milojević dodaje da nikada nije kalkulisao, pa neće ni protiv Spartaksa.
"Nadam se da ćemo odigrati dosta evropskih utakmica u novoj sezoni. Spartaks je šampion Letonije, trkački dosta dobra ekipa, za respekt. Poštujemo ih, kao i sve rivale do sada, i očekujem dve dobre utakmice. Daćemo sve od sebe, uz maksimalnu motivaciju i koncentraciju", istakao je trener crveno-belih.
Problem srpskom prvaku predstavlja povreda Slavoljuba Srnića i zato je ostao u Beogradu, ali bez obzira na to, Zvezdi pripada uloga favorita.
Utakmica između Spartaksa i Crvene zvezde igra se od 18 sati na stadionu Skonta u Rigi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SA BALTIKA DO SNOVA: Zvezda kreće u pohod ka Ligi šampiona (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2018

Crveno-beli gostuju u Rigi, prenos na TV Arena Sport (18.časova)..Fudaleri Crvene zvezde kreću u pohod ka Ligi šampiona. Prva prepreka na putu kao snova nalazi se u Rigi. Srpski šampion u prvom meču prvog kola kvalfikacija gostuje letonskom prvaku Spartaksu. Iako svi navijači crveno-belih očekuju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Stižu nove vesti iz Rige, Zvezda ništa ne prepušta slučaju

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2018

Srpski šampion je veliki favorit u današnjem meču, ali bez maksimalne ozbiljnosti se ne izlazi u Evropu, bez obzira na ime rivala...Fudbaleri Crvene zvezde i njeni navijači odbrojavaju poslednje sate do evropske premijere u novoj sezoni...Prvi rival crveno-belima je letonski Spartaks iz Jurmale,...

Nastavak na Sportske.net...

LŠ: Zvezda dominirala, ali se sa 'nulom' vraća u Beograd

Izvor: B92, 11.Jul.2018

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 0:0 sa Spartaks Jurmalom, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona...Izabranici Vladana Milojevića dominirali su terenom tokom svih 90 minuta utakmice, međutim to nisu uspeli da krunišu pogotkom...Meč je obeležila i povreda Nikole Stojiljkovića koji je već...

Nastavak na B92...

UŽIVO: Spartaks - Crvena zvezda

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2018

Crveno-beli protiv šampiona Letonije započinju kvalifikacije za Ligu šampiona Fudbaleri Crvene zvezde igraju meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaksa iz Rige.Crveno-beli će, uprkos odlasku najboljeg strelca Aleksandra Pešića, na gostujućem terenu...

Nastavak na Večernje novosti...

ZVEZDA NAPADA LIGU ŠAMPIONA Terzić: Plan mi je da Miloje bude trener 10 godina!

Izvor: Kurir, 12.Jul.2018, 07:18

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić puca od samopouzdanja na početku nove sezone i kvalifikacija za Ligu šampiona - ubeđen je da crveno-beli ovog leta imaju snage da se muški potuku s bilo kojim klubom koji im stoji kao prepreka do elitnog evropskog takmičenja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.