Zvezda kažnjena sa dve utakmice bez navijača u Evropi

Izvor: N1 televizija, 10.Avg.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda kažnjena sa dve utakmice bez navijača u Evropi

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Crvenu zvezdu sa dve utakmice igranja na svom stadionu bez navijača, zbog propusta načinjenih tokom meča protiv Suduve.

Crvena zvezda će bez svojih navijača na stadionu "Rajko Mitić" biti u meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, ako prođe Spartak iz Trnave, ili u meču plej-ofa za Ligu Evrope, ako ispadne od Slovaka i bude igrala sa boljim iz duela Olimpija - HJK.

Takođe, crveno-beli neće moći da računaju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na svoje navijače i na meču grupne faze Lige šampiona/Lige Evrope, ako se plasira. Crvena zvezda je kažnjena i finansijski sa 72.000 švajcarskih franaka.

Razlozi za kaznu Crvenoj zvezdi su slaba ogranizacija na meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve, kao i ponašanje navijača na tom meču.

Ponovo je sankcionisano blokiranje prolaza na tribinama, ali i navodno rasističko skandiranje pristalica Crvene zvezde, koje je prijavio posmatrač nevladine organizacije FARE, koja blisko sarađuje sa UEFA.

Srpski šampion je zbog ranijih sličnih "prestupa" bio pod uslovnom kaznom UEFA, što je uticalo na novu sankciju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestoka kazna za Zvezdu – Beograđane čeka prazna "Marakana"

Izvor: B92, 10.Avg.2018

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Crvenu zvezdu sa dve utakmice bez prisustva publike na svom stadionu, odlučeno je u petak popodne...Zvezda je kažnjena posle meča protiv Suduve zbog rasističkog ponašanja navijača i njihovih pesama, a potom i zbog blokiranih izlaza sa stadiona...U prvom...

Nastavak na B92...

Drakonska kazna UEFA: Evropska kuća fudbala bez milosti prema Crvenoj Zvezdi

Izvor: BKTV News, 10.Avg.2018

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je od UEFA sa dve utakmice bez publike zbog nepristojnog skandiranja navijača protiv Suduve u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona...Crveno-beli su pre ove odluke bili pod uslovnom kaznom zbog sličnih ispada sa tribina, a pored toga što će stadion "Rajko Mitić"...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.