Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 20:07

Zvezda deklasirala Krku za prvo mesto, poraz Cedevita Olimpije

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao gosti ekipu Krke sa 98:57 u odloženom meču 18. kola ABA lige. Cedevita Olimpija poražena je na gostovanju kod Cibone sa 93:83.
Izabranici Dejana Radonjića su ulogu favorita u Novom Mestu opravdali na veoma ubedljiv način.

Zvezda je od prvog minuta bila bolji rival i postarala se da pitanje pobednika ni u jednom trenutku ne bude >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dovedeno u pitanje.
Gosti su u prvoj četvrtini bili bolji sa 24:9 i tako stekli osetnu razliku, koju su do kraja meča održavali i povećavali. 
Crveno-beli su u drugoj četvrtini bili još više efikasniji u napadu, pošto su postigli 33 poena, a Krka se i u drugih deset minuta mučila, te postigla samo 13 poena.
Na poluvreme se tako otišlo sa rezultatom 55:22 za goste. 
U drugom poluvremenu se igralo u znatno slabijem ritmu, a Krka je uspela da odigra egal samo treću četvrtinu, koju je izgubila jednim poenom razlike.
U poslednjoj deonici šansu na obe strane su dobili košarkaši sa nešto manjom minutažom u dosadašnjem toku sezone, a Zvezda je meč završila sa 41 poenom prednosti.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su  Simonović sa 15 i Rit sa 13 poena, dok je Uskoković dodao 11 pogodaka.
U redovima domaćina, dvocifreni su bili samo Stipčević i Vrabac sa po 10 poena. 
Srpska ekipa ostvarila je 22. pobedu u regionalnom takmičenju i tako zauzela prvo mesto na tabeli.
Ukoliko trijumfuje u poslednjoj utakmici u regularnom delu sezone protiv Zadra, Zvezda će osigurati prvo mesto pred plej-of fazu takmičenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JOŠ JEDNA PREPREKA DO SIGURNOG PRVOG MESTA: Zvezda demolirala Krku u Novom Mestu!

Izvor: HotSport.rs, 20.Apr.2021

Završen je duel zaostalog 18. kola ABA lige. Crvena zvezda je ubedljivo savladala Krku rezultatom 98:57. Sada je crveno-belima ostao još samo meč protiv Zadra, gde će u slučaju pobede obezbediti prvo mesto pred plejof. Počela je ekipa Dejana Radonjića od starta silovito, što govori podatak da...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.