Zvezda četvorkom izlečila evropsku ranu! Vijeira je onaj stari, lepotica Poletanovića! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda četvorkom izlečila evropsku ranu! Vijeira je onaj stari, lepotica Poletanovića! (VIDEO)

Crveno-beli i pored propusta u defanzivi lako savladali Mladost iz Lučana – 4:2

Dok je u Dragačevu bio aktuelan pravi letnji pljusak, Zvezda se od evropskog posrnuća izlečila kišom golova u mreži domaće Mladosti! Srpski šampion je ponovo pokazao manjkavosti u defanzivi, ali je prepoznatljivim arsenalom ofanzivnih aduta savladao upornu i hrabru četu Nenada Milovanovića – 4:2. Zvezda je ispoštovala ovogodišnju tradiciju: bilo gde da igra festival pogodaka je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zagarantovan.

Sasvim dovoljno za tri boda, prvo mesto Superlige i smirivanje tla u Ljutice Bogdana koje se zaljuljalo posle eliminacije od Ludogoreca. Nije bilo Kataija, Donalda i Kange u postavi gostiju, ali je tragove prošlogodišnje forme počeo da pokazuje Ugo Vijeira. Portugalac je bio protivteža raspoloženom vezisti domaćina Saši Jovanoviću koji je sa dva gola budio Mladost... Ipak, kada se su se Ugu Vijeiri pridružili Srđan Plavšić i odlični Marko Poletanović svaka neizvesnost je nestala.

Kada je Ugo Vijeira na asistenciju Srđana Plavšića pogodio mrežu Nemanje Krzanrića već u drugom minutu, svi na stadionu Mladosti su mislili da će Zvezda obrisati patos sa domaćinom. Ipak, iskusni Neško Milovanović preko Saše Jovanovića nagazio je odbranu Crvene zvezde, posebno neuigranu osovinu Fibel – Ristić.

Odgovor Čučanaca bio je eksprsan, ali novo Zvezdino vođstvo još „ekspresnije“. Imao je silne propuste u defanzivi Mihailo Ristić, ali je odličnim asistencijama iskreirao veliko vođstvo Crvene zvezde. Prvo je posle prekida pronašao Rendulića, da bi potom pogodio u čelo Uga Vijeiru. Bio je to treći pogodak portugalskog napadača u ovom prvenstvu.



Iz samrtničkog ropca Mladost je izvukao Saša Jovanovića početkom nastavka, ali bilo je to sve što smo videli od domaćina. Zvezda je napadala preko bokova, kroz sredinu, na individualni kvalitet... Na kraju napadala je iz prekida. Kožu Luisa Ibanjeza navukao je Marko Poletanović. Sjajno je isekao loptu iz slobodnjaka i smestio je u desni gornji ugao.

Sve posle toga bila je stvar rutine. Zvezda je ponovo pokazala ofanzivnu moć, ali i slabosti u defanzivi... Do Sasuola ima dovoljno vremena.



MLADOST (L) – CRVENA ZVEZDA 2:4

/Jovanović 19 i 46 – Vijeira 12 i 31, Rendulić 21, Poletanović 56/

Stadion: Gradski

Kapacitet:5000

Sudija: Robert Kiš Čepegi

MLADOST (4-2-3-1): Krznarić - Pešić, Šatara, Saničanin, Protić - Tumbasević, Pejović (od 88. Zvrko) - Radivojević (od 70. Golubović), Jovanović, Milosavljević (od 82. Gavrić) - Odita.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman – Petković, Rendulić, Fibel, Ristić – Le Talek (od 72. Donald), Poletanović, Plavšić, Ruiz, Mouče (od 70. Kataji) – Vijeira (od 78.Sikimić)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.